Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Denizli’de mevlid heyecanı

Uzun süredir hazırlıkları devam eden, Peygamberimiz (a.s.m) başta olmak üzere bütün ehl-i imanın, Bediüzzaman Said Nursî ve merhum talebelerinin, özellikle Hafız Ali ile Hasan Feyzi Yüreğil ve bütün şehitlerin ruhlarına bağışlanmak üzere okunan mevlid, kalabalık bir cemaatin katılımıyla gerçekleştirildi.

Uzun süredir hazırlıkları devam eden, Peygamberimiz (asm) başta olmak üzere bütün ehli imanın, Bediüzzaman Said Nursî ve merhum talebelerinin, özellikle Hafız Ali ile Hasan Feyzi Yüreğil ve bütün şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere okunan mevlid programı 25 Kasım 2007 Pazar günü güzel bir havada Denizli’nin merkezinde bulunan Ulu Cami’de çevre il ve ilçelerden gelen dostların ve Denizli Nur hadimleri başta olmak üzere kalabalık bir cemaatin katılımıyla gerçekleştirildi. Mevlid programı Üstad’ın hayattaki talebelerinden Mustafa Sungur ve Mehmet Fırıncı Ağabeyler ve Gazetemizin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutlular başta olmak üzere Safa Mürsel, İhsan Atasoy gibi bilinen isimlerin katılımıyla şenlendi. Mevlid öncesi Cumartesi akşamı Yeni Asya Kültür Merkezinde iki saate yakın Risâle-i Nur hizmetleriyle ilgili doyurucu sohbetler yapıldı. Saffı evvel olan Nur hizmetkârlarının ağzından hatıralar anlatıldı.

Bu yıl ikincisi organize edilen Mevlid programı Nur Talebelerinin görüşme ve kaynaşmalarına vesile oldu. Pazar günü öğle namazını müteakiben Denizli Merkez Ulu Cami’deki programda İhsan Atasoy ve ekibi Mevlid programını sundular. Kur’ân-ı Kerim, Mevlid ve ilâhiler okuyarak iki saate yakın Mevlide katılanlara manevî bir ziyafette bulundular. Denizli’nin en büyük camisi olan Ulu Cami ağzına kadar cemaatle doldu taştı. Caminin üst katları bayanlara ayrılmıştı. Mevlid programına bayanlar da büyük ilgi gösterdiler. Onlar da huşû ile Mevlidi dinlediler. Çevre il ve ilçelerden Mevlide katılanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere cami avlusunun dışında açılan gıda kermesi Denizli’deki hizmet erbabı hanımların gayretleriyle ve el emekleriyle süslenmişti. Hem merkezdeki hem de Gümüşler Beldesindeki hanım kardeşlerimiz kermese katkıda bulundular. Gelen cemaatin ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşıladılar.

Üstad Bediüzzaman için hayatını feda eden Hafız Ali Ergün Ağabey ve Hasan Feyzi Yüreğil Ağabeyi anmak, onları yad etmek ve ruhlarına Fatihalar göndermek amacıyla yapılan Mevlid programında onların mahiyetini ve hizmetlerini anlatan 24 sayfalık bir kitapçık katılanlara hediye edildi. Ayrıca mevlide katılanlara tanıtım amacıyla ücretsiz Yeni Asya gazetesi de dağıtıldı.

Mevlide şehir dışından İzmir Tire, Bayındır, Muğla, Marmaris, Alanya, Antalya, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Kütahya, Konya Ereğli, Manisa Turgutlu ve daha bir çok il ve ilçelerden gelenler oldu. Hafız Ali ve Hasan Feyzi Ağabeylerin Denizli eski kabristanda bulunan mezarlarını ziyaret ederek duâlar okudular.

Mehmet CEBE / DENİZLİ

28.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Anayasa Mahkemesinden CHP'ye red

  Gül: Demokrasiyi hiçbir zaman zayıflatmadık

  PKK kampında ABD askerleri

  TSK’ya 400 “Yürüyen kale” alınacak

  Özgürlüklerin önündeki engeller kaldırılmalı

  Bütçe maratonu 4 Aralık'ta başlıyor

  Karayalçın: CHP, samimî değil

  Polis şiddeti mağdurlarının ölümleri asla tesadüf değil

  Otoparklara esnaf kılığında polis

  Patent mevzuatında AB’ye uyum sağlanacak

  Rehn: Uluslararası toplum Türkiye’ye destek vermeli

  Denizli’de mevlid heyecanı

  İstanbul trafiği için Meclis Araştırması teklifi

  İKV’ye profesör genel sekreter

  Suça karışmış çocuklar için rehabilitasyon merkezi

  Bolu Dağı’nda kar ve sis ulaşımı etkiliyor

  Lodos ağaçları kökünden söktü

  Lodos 80 kişiyi zehirledi

  Destek var, girişimci yok

  Başınız ağrıyorsa gevşeyin


 Son Dakika Haberleri