Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Destek var, girişimci yok

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında Samsun’da, bugüne kadar yalnızca 2 kişinin destek alarak kendi işini kurduğu bildirildi.

Samsun SYDV Müdürü Cemile Aygül, 2001 yılından beri uygulanan SRAP kapsamında yoksulluğun azaltılmasına katkıda bulunmak amacıyla çeşitli desteklemeler yapıldığını belirtti. Bu desteklemelerden birinin de yoksulların gelir elde etme ve istihdam fırsatlarını artırmaya yönelik olduğunu bildiren Aygül, proje kapsamında işini kurmak isteyenlere SYDV tarafından 10 bin-50 bin YTL’lik malzeme desteği verildiğini; desteğin ilk yıl ödemesiz geri kalan 4 yılda da faizsiz olarak geri alındığını bildirdi. Vakfa yapılan müracaatların değerlendirilerek kabul edilmesinin ardından Genel Müdürlüğe gönderildiğini; burada da kabul görmesi halinde ilgili projeye ödenek çıkarıldını ifade eden Aygül, başvuranlara kuracakları iş için malzeme desteği sağlandığını bildirdi.

Samsun’da, bugüne kadar yalnızca 2 kişinin bu destekten yararlanarak kendi işini kurduğunu söyleyen Aygül, şöyle devam etti: ‘’Bize müracaat eden ve kendi işlerini kurmak isteyen 2 engelli vatandaşımız ortak olarak, ikinci el telefon ve telefon malzemeleri üzerine bir iş yeri açmak istediklerini belirterek destek istedi. Gerekli müracaatların ardından, ödenek gönderilmesi ile söz konusu arkadaşlarımıza malzeme desteğinde bulunduk. Şimdi iki engelli vatandaşımız SRAP kapsamında aldıkları destekle kendi işlerinin sahibi oldular. İşi de gayet iyi götürüyorlar.’’

“MALZEME DESTEĞİ BEĞENİLMİYOR”

Vakfa her gün yardım talebiyle çok sayıda kişinin başvurduğunu ancak, söz konusu kendi işini açmak olunca girişimci bulamadıklarını söyleyen Aygül, ‘’Bilgi almak için geliyorlar ama malzeme desteği verildiğini öğrenince vazgeçiyorlar’’ dedi.

Aygül, Samsun’da SRAP kapsamında en fazla desteklemenin hayvancılık projelerine yapıldığını; bugüne kadar 6 köyde yaklaşık 80 aileye süt sığırı ve koyun verildiğini kaydetti.

/ SAMSUN

28.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Anayasa Mahkemesinden CHP'ye red

  Gül: Demokrasiyi hiçbir zaman zayıflatmadık

  PKK kampında ABD askerleri

  TSK’ya 400 “Yürüyen kale” alınacak

  Özgürlüklerin önündeki engeller kaldırılmalı

  Bütçe maratonu 4 Aralık'ta başlıyor

  Karayalçın: CHP, samimî değil

  Polis şiddeti mağdurlarının ölümleri asla tesadüf değil

  Otoparklara esnaf kılığında polis

  Patent mevzuatında AB’ye uyum sağlanacak

  Rehn: Uluslararası toplum Türkiye’ye destek vermeli

  Denizli’de mevlid heyecanı

  İstanbul trafiği için Meclis Araştırması teklifi

  İKV’ye profesör genel sekreter

  Suça karışmış çocuklar için rehabilitasyon merkezi

  Bolu Dağı’nda kar ve sis ulaşımı etkiliyor

  Lodos ağaçları kökünden söktü

  Lodos 80 kişiyi zehirledi

  Destek var, girişimci yok

  Başınız ağrıyorsa gevşeyin


 Son Dakika Haberleri