Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

PKK kampında ABD askerleri

Terör örgütü PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ve hakkında ‘’terör örgütü üyesi’’ olduğu gerekçesiyle dava açılan sanık B.A, karar duruşmasında bazı iddialarda bulundu.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılan tutuklu sanık B.A, son savunmasında, terör örgütünde bulunduğu süre içerisinde hiçbir silahlı eyleme iştirak etmediğini ileri sürdü. B.A, ‘’örgüte katıldığım için pişmanım’’ dedi.

Savunmasında, kolluk ifadesini tekrar ettiğini kaydeden sanık B.A, şöyle dedi:’’Ben örgüte ne şekilde katıldığımı ve örgüt içerisinde ne gibi faaliyetlerde bulunduğumu ayrıntılı bir şekilde kolluk ifademde belirttim. Ben örgüte katılmadan önce Irak’ın kuzeyine yük taşıyan bir TIR’ın şoförlüğünü yapıyordum. ABD askerlerinin de zaman zaman yüklerini taşıdığım oldu. Daha sonra örgüte katıldım. Örgütün Hakurk kampında kaldım. ABD askerlerinin Hakurk kampında örgütün üst düzey yöneticileriyle görüşmelerine birkaç kez şahit oldum. Ancak ne gibi konular konuşuluyordu bilmiyorum. ABD askerleri kampa askeri araçla geliyordu. Ben önceden onlara yük taşıdığım için onların nasıl giyindiğini biliyorum. Amerikan askerlerinin omuz kısmında Amerika bayrağı bulunuyor. Örgüt kampına gelen askerlerin de omuz kısmında Amerika bayrağı bulunuyordu.’’

Duruşmada mütalaasını okuyan savcı, sanık B.A hakkında ‘’terör örgütüne üye olmak’’ suçundan dava açıldığını hatırlatarak, sanığın örgütte kaldığı süre içerisinde silahlı bir eyleme katıldığına dair bilgi ve belgenin elde edilemediğini bildirdi. Sanığın pişmanlık duyarak örgütten 24 Temmuz 2007 tarihinde ayrıldığını, bu nedenle söz konusu suçtan ceza verilmesine yer olmadığını belirten Savcı, sanığın tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık B.A’nın, herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin terör örgütünden gönüllü ayrılarak teslim olduğu gerekçesiyle, TCK’nin ‘’terör örgütü üyesi olmak’’ suçunu kapsayan 221/2. maddesi uyarınca ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin kaldırılarak tahliyesine karar verdi.

/ DİYARBAKIR

28.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Anayasa Mahkemesinden CHP'ye red

  Gül: Demokrasiyi hiçbir zaman zayıflatmadık

  PKK kampında ABD askerleri

  TSK’ya 400 “Yürüyen kale” alınacak

  Özgürlüklerin önündeki engeller kaldırılmalı

  Bütçe maratonu 4 Aralık'ta başlıyor

  Karayalçın: CHP, samimî değil

  Polis şiddeti mağdurlarının ölümleri asla tesadüf değil

  Otoparklara esnaf kılığında polis

  Patent mevzuatında AB’ye uyum sağlanacak

  Rehn: Uluslararası toplum Türkiye’ye destek vermeli

  Denizli’de mevlid heyecanı

  İstanbul trafiği için Meclis Araştırması teklifi

  İKV’ye profesör genel sekreter

  Suça karışmış çocuklar için rehabilitasyon merkezi

  Bolu Dağı’nda kar ve sis ulaşımı etkiliyor

  Lodos ağaçları kökünden söktü

  Lodos 80 kişiyi zehirledi

  Destek var, girişimci yok

  Başınız ağrıyorsa gevşeyin


 Son Dakika Haberleri