Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bütçe maratonu 4 Aralık'ta başlıyor

TBMM Danışma Kurulu, 2008 yılı bütçesinin Genel Kuruldaki görüşme takvimini belirledi. Danışma Kurulu önerisine göre, bütçe görüşmelerine 4 Aralık Salı günü başlanacak, 14 Aralık Cuma günü tamamlanacak.

Danışma Kurulu; TBMM Başkanı Vekili Nevzat Pakdil başkanlığında, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla toplandı. Toplantıda, 2008 yılı bütçe takvimi ile konuşma süreleri tespit edildi. Danışma Kurulu önerisine göre, bütçe görüşmelerine 4 Aralık Salı günü başlanacak, 14 Aralık Cuma günü tamamlanacak. Genel Kurul, bütçe için her gün saat 11.00’de toplanacak, saat 13.00-14.00 arasında ara verdikten sonra günlük program tamamlanıncaya kadar çalışacak. Genel Kurul, bütçe üzerindeki son konuşmaların yapılacağı 14 Aralıkta saat 10.00’da toplanacak.

Başlangıçta bütçenin tümü üzerinde gruplar ve Hükümet adına yapılacak konuşmalar (Hükümet sunuş konuşması hariç) için 1’er saat, kişisel konuşmalar ise 10’ar dakika verilecek. Gruplar, kendilerine tanınan süreyi birden fazla konuşmacı için kullanabilecek. Kamu idarelerinin bütçe görüşmeleri 14 turda tamamlanacak. Görüşmelerde, her turda gruplar ve Hükümet adına yapılacak konuşmalar 35’er dakika, kişisel konuşmalar 5’er dakika olacak. Kişisel konuşmalarda her turda biri lehte, biri aleyhte olmak üzere iki üyeye söz verilecek, bir üyenin sadece bütçenin tümü üzerinde veya sonundaki görüşmelerde ya da bir turda söz kaydı yaptıracak.

Her turda soru cevap işlemi 15 dakikada tamamlanacak. Bütçe görüşmelerinin sonunda gruplara ve Hükümete 1’er saat, kişisel konuşmalar için ise 10’ar dakika verilecek. 2008 yılı bütçe görüşmeleri, 4 Aralık Salı günü başlayacak. Hükümetin sunuşunun ardından gruplar, bütçenin tümü üzerinde konuşacak. Meclisin bütçe maratonu, 14 Aralık Cuma günü bütçe üzerindeki son konuşmalarla sona erecek.

/ ANKARA

28.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Anayasa Mahkemesinden CHP'ye red

  Gül: Demokrasiyi hiçbir zaman zayıflatmadık

  PKK kampında ABD askerleri

  TSK’ya 400 “Yürüyen kale” alınacak

  Özgürlüklerin önündeki engeller kaldırılmalı

  Bütçe maratonu 4 Aralık'ta başlıyor

  Karayalçın: CHP, samimî değil

  Polis şiddeti mağdurlarının ölümleri asla tesadüf değil

  Otoparklara esnaf kılığında polis

  Patent mevzuatında AB’ye uyum sağlanacak

  Rehn: Uluslararası toplum Türkiye’ye destek vermeli

  Denizli’de mevlid heyecanı

  İstanbul trafiği için Meclis Araştırması teklifi

  İKV’ye profesör genel sekreter

  Suça karışmış çocuklar için rehabilitasyon merkezi

  Bolu Dağı’nda kar ve sis ulaşımı etkiliyor

  Lodos ağaçları kökünden söktü

  Lodos 80 kişiyi zehirledi

  Destek var, girişimci yok

  Başınız ağrıyorsa gevşeyin


 Son Dakika Haberleri