Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’dan KİK’e teklifler

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Basra Körfezi İşbirliği Örgütü zirvesinde, bölgedeki işbirliğinin geliştirilmesi için “yeni öneriler” sunacak.

6 zengin petrol ülkesinin oluşturduğu Körfez İşbirliği Konseyi’nin (KİK) yıllık olağan zirvesi Katar’ın başşehri Doha’da başladı. KİK tarihinde İran’ın ilk kez katıldığı zirve 2 gün sürecek. Bu arada, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Basra Körfezi İşbirliği Örgütü zirvesinde, bölgedeki işbirliğinin geliştirilmesi için “yeni öneriler” sunacak. Ahmedinejad, katılmasının “Körfezde yeni bir başlangıç” olabileceğini söyledi.

“El ele vererek körfezi dostluk ve barış bölgesi haline getirebiliriz” diyen Ahmedinejad, zirvede, bölgedeki işbirliği ve ilişkilerin geliştirilmesi için “yeni öneriler sunacağını” kaydetti. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, yaptığı basın toplantısında, Birleşik Arap Emirlikleri ile aralarındaki sınır anlaşmazlığına ilişkin soru üzerine, “Körfezdeki üçlü adalar İran toprağıdır ve bunlar İran’ın ayrılmaz parçasıdır. Ancak Ebu Musa adası konusunda belirsizlikleri gidermek için görüşülebilir” demişti. İran’ın Kuveyt ile arasındaki anlaşmazlık da 1960 yılına kadar uzanıyor ve altında İran ile Kuveyt’in, bugün British Petrolium’a ait olan İngiliz-İran Petrol Şirketi’ne ve Royal Dutch/Shell’e tavizler vermeyi kabul etmesi yatıyor. Anlaşmazlığa konu olan Dorra gaz yatağı rezervlerinin 200 milyar metre küp olduğu sanılıyor.

/ DOHA

04.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Putin’den hileli ve şaibeli seçim

  Chavez Putin’den demokrat çıktı

  Sarkozy, Cezayir’de istenmeyen adam

  İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’dan KİK’e teklifler

  Pakistan’da medresede patlama

  Şerif kardeşlere seçim yasağı

  Sünnî milletvekillerinin boykotu sona erdi

  BM: KKTC’ye izolasyonlar kaldırılmalı

  64 yaşında ilk çocuğunu doğurdu

  Oyunu uzaydan kullandı

  Peygambere hakaret eden İngiliz affedildi


 Son Dakika Haberleri