Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Nejad zafer ilan etti

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD istihbaratının İran’ın nükleer programına ilişkin açıkladığı raporun, “İran’ın büyük güçlere karşı kazandığı zaferin ilanı olduğunu” söyledi.

Ahmedinejad, Irak sınırındaki İlam şehrinde halka hitaben yaptığı konuşmada, ABD istihbaratının İran’ın nükleer programına ilişkin açıkladığı rapora da değindi ve raporun “çok açık bir şekilde, nükleer konuda İran’ın doğru bir yolda ilerlediğini teyit ettiğini, İran’ın haklı olduğunu ve faaliyetlerinde hiçbir sapma olmadığını ortaya çıkardığını” ileri sürdü.

Raporun, “ABD hükümetinin sorunlarını çözmek ve karşılaştığı çıkmaz sokaktan kurtarmak için yayımlandığını” söyleyen Ahmedinejad, “Ama gerçekte bu rapor, İran halkının zafer bildirisidir. Bu rapor, nükleer program konusunda İran halkının dünyadaki büyük güçler karşısındaki büyük zaferinin ilanıdır” diye konuştu.

Ahmedineajad, “Bu rapor, kendi müttefiklerine zarar veren, yalan ve tehditle İran’ın nükleer programını dünyaya tehdit olarak gösteren ve dünyayı gerginlikle dolduran ABD’ye karşı sıkılmış son kurşundur” ifadesini de kullandı. İran’ın nükleer bir ülke olduğunu, bunu da bütün dünyanın kabul ettiğini ifade eden Ahmedinejad, ülkesinin nükleer konumunun “çok iyi bir düzeyde” olduğunu söyledi.

Ahmedinejad, “İran, nükleer teknolojiyi direnişle elde etti. Şunu belirtmek istiyorum ki İran, nükleer programında direnmeye devam edecek ve iğne ucu kadar kendi hakkından vazgeçmeyecek” diye konuştu.

Nükleer programın devam edeceğini belirten Ahmedinejad, ülkesi aleyhine çıkarılmaya çalışılan yeni yaptırım kararlarına ilişkin de şunları söyledi:

“Bize yaptırım yapacaklarını söylüyorlar. Bizim zaten 28 yıldır ABD ile hiçbir ticari ilişkimiz yok. Gerçekte ABD, Avrupa ülkelerine yaptırım uygulamak istiyor. İran’la ticari ilişkilerini kesmek, AB ülkelerine yaptırım uygulamaktır.”

/ TAHRAN

06.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nejad zafer ilan etti

  İsrail Gazze’ye rahat vermiyor

  Bush İsrail’de İran’ı görüşecek

  Duleymi’nin evine baskın

  ABD: Türkiye’ye ne yeşil ne de kırmızı ışık yaktık

  Gates Irak’a gitti

  2 Amerikan askeri öldürüldü

  CIA raporu yeni yaptırımları zora soktu


 Son Dakika Haberleri