Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Duleymi’nin evine baskın

Irak’ın önde gelen Sünni Arap lideri Adnan El Duleymi’ye ait ev ve büroların basılmasını savunan Irak ordusu, cinayet ve insanları evlerini terk etmeye zorlamakla ilgili olarak 42 kişi hakkında soruşturma yaptığını bildirdi.

Irak askeri sözcüsü Tümgeneral Cesim El Musavi, Irak Uyum Cephesi lideri Duleymi ile bağlantısı olan 42 kişinin soruşturulduğunu, ancak Duleymi’nin “şüpheli” durumunda olmadığını söyledi. Musavi, “Biz doğrudan Dr. Adnan El Duleymi’yi ya da Uyum Cephesi’den herhangi bir kişiyi suçlamadık... Ancak tüm durum (Duleymi’nin) özel korumalarıyla bağlantılı. Sizi temin ederim ki, Irak güvenlik güçleri bu davayı profesyonelce ele almaktadır” diye konuştu.

Tümgeneral Musavi, Duleymi’nin ikametgahının olduğu Adil mahallesinde 100’den fazla kişinin, “cinayet ve insanları evlerini terk etmeye zorladıkları” gerekçesiyle söz konusu korumalar hakkında şikayet başvurusunda bulunduklarını kaydetti. Musavi, Duleymi’nin bürosuna yapılan baskında önemli belgeler ele geçtiğini, bunların soruşturmanın ardından yargıya teslim edileceğini belirtti.

Amerikalı ve Iraklı askerler, geçen hafta, yakınlarda bomba yüklü bir araç bulunması üzerine Duleymi’nin ikametgahına baskın düzenlemişti. Duleymi’nin özel korumalarından birinin bomba yüklü araçla bağlantısı olduğu iddia edilmiş, Duleymi’nin oğlu ile yaklaşık 30 kişi gözaltına alınmıştı. Duleymi daha sonra ev hapsine alındığını savunmuş, Irak hükümeti ise bu durumun tüm korumaları tutuklandığı için koruma amaçlı olduğunu öne sürmüştü.

/ BAĞDAT

06.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nejad zafer ilan etti

  İsrail Gazze’ye rahat vermiyor

  Bush İsrail’de İran’ı görüşecek

  Duleymi’nin evine baskın

  ABD: Türkiye’ye ne yeşil ne de kırmızı ışık yaktık

  Gates Irak’a gitti

  2 Amerikan askeri öldürüldü

  CIA raporu yeni yaptırımları zora soktu


 Son Dakika Haberleri