Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Irmaklardan 15 bin megavat elektrik üretilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye’deki ırmakların değerlendirilmesiyle bin 600 proje oluşturulduğunu belirterek, ‘’Bunların 980 tanesi şu anda sahibini buldu. Bunlardan üreteceğimiz elektrik yaklaşık 15-16 bin megavat yapacak’’ dedi.

Güler, Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nca (TUSKON) İstanbul’da düzenlenen ‘’Türkiye-Avrasya Dış Ticaret Köprüsü’’ toplantısında yaptığı konuşmada, enerji ve tabii kaynaklar konusunda Türkiye’de yapılanlara değinerek, özellikle ırmakların enerji üretme noktasındaki potansiyellerinin tespit edildiğini söyledi. Güler, şöyle konuştu: ‘’Bizler bu şekilde bütün ırmaklarımızı değerlendirerek, bin 600 proje oluşturduk. Bu bin 600 projeyi, şimdi nehir tipi küçük türbinlerle elektrik üretmek üzere projelendirdik. Bunların 980 tanesi şu anda sahibini buldu. Bunlardan üreteceğimiz elektrik, yaklaşık 15-16 bin megavat yapacak. Bu, son derece önemli bir miktar. Bunların türbinlerini üretmek istiyoruz. Türbinleri ürettiğimiz zaman yaklaşık 20 milyar dolarlık bir piyasa meydana gelecek.’’

Güler, Türkiye’nin rüzgar haritasının çıkarıldığını, rüzgardan hem elektrik, hem de bunların türbinini üretmenin mümkün olduğunu belirterek, burada da 10-12 milyar dolarlık bir piyasa olduğunu söyledi.

Türkiye’nin jeotermal enerji bakımından zengin olduğunu vurgulayan Güler, jeotermal enerji konusunda da sondaj makinelerinin imal edilip, bunların daha derinlere inmesinin sağlanabileceğini bildirdi. Güler, imkanlar değerlendirildiği takdirde, enerjide dışa bağımlılığın azalacağını, karbondioksit nedeniyle meydana gelen hava kirliliğinin de önleneceğini söyledi.

/ İSTANBUL

06.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kuraklık tarımı vurdu

  Çalık’tan Sabah-atv’ye 1.1 milyar dolar

  MÜSİAD’dan Bakan Çağlayan’a Rapor

  EKK cari açık için toplanıyor

  Motorinde 4 YKr indirim

  Bal üreticileri sıkıntıda

  Irmaklardan 15 bin megavat elektrik üretilecek

  Enerji ithaline 26.6 milyar dolar

  Turkcell: Dâvâdan vazgeçebiliriz

  İnşaat sektöründe küçülme

  Yoksullukla mücadelenin yolu kamu reformundan geçiyor


 Son Dakika Haberleri