Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çalık’tan Sabah-atv’ye 1.1 milyar dolar

Sabah-atv ticari ve iktisadi bütünlüğünün satış ihalesine tek başına katılan Çalık Grubu önderliğindeki Turkuaz peşin olarak 1.1 milyar dolarlık teklif verdi.

Ahmet Afif Paşa Yalısı’nda yapılan ihalede Çalık’ın kapalı zarfla teklifi muhammen bedel 1.1 milyar dolar oldu. İhale Komisyonu’nun bedel artırım talebine rağmen grup teklifi değiştirmedi. İhale sonucu Fon Kurulu’nun onayına sunulacak.

Çalık Grubu adına ihalede Hukuk Müşaviri Serhat Demir, Proje Yatırım Direktörü Berkan Ateş ve Kurumsal İletişim Müdürü Aslıhan Ahişkal yer aldı. İhale sonrası grup adına açıklama yapan Serhat Demir, AB’ye aday ülkelerde reklam ve medya sektörlerinde çok ciddi büyüme yaşandığını belirterek, “Grubumuz bunu tamamen ticari olarak değerlendirdi. Medya üzerinde siyasi yetki kullanma düşüncemiz yoktur. Bizim hassasiyetimiz tamamen bu yönde” dedi. CHP lideri Baykal’ın ‘Sabah-atv Başbakan’ın damadının şirketine gidiyor’ eleştirisini değerlendiren Demir, “Şartnameyi aldığımız 15 Kasım’dan bu yana mali, hukuki ve ticari açıdan değerlendirmeleri yaptık. Bunun dışındaki gelişmeler tamamen bizim dışımızdaki tartışmalardır. Biz kendi işimize baktık” dedi.

Yabancı ortaklık düşünmediklerini belirten Demir, Turkuaz A.Ş’nin Çalık’ın mutlak kontrolünde olan bir şirket olduğunu söyledi.

İHALE İÇİN ÜÇ SEÇENEK VAR

Bundan sonraki aşamada ihale, üç şekilde sona erdirilebilir. Fon Kurulu, ya ihalenin pazarlık tarihi olan 7 Aralık 2007’de teklifi vereni pazarlığa çağıracak veya ihaleyi iptal edecek ya da fiyatı onaylayacak. Onaydan sonra ise teklif, Rekabet Kurulu ve RTÜK’e görüş almak için gönderilecek. Fon Kurulu, son kararını görüşler alındıktan sonra verecek.

/ İSTANBUL

06.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kuraklık tarımı vurdu

  Çalık’tan Sabah-atv’ye 1.1 milyar dolar

  MÜSİAD’dan Bakan Çağlayan’a Rapor

  EKK cari açık için toplanıyor

  Motorinde 4 YKr indirim

  Bal üreticileri sıkıntıda

  Irmaklardan 15 bin megavat elektrik üretilecek

  Enerji ithaline 26.6 milyar dolar

  Turkcell: Dâvâdan vazgeçebiliriz

  İnşaat sektöründe küçülme

  Yoksullukla mücadelenin yolu kamu reformundan geçiyor


 Son Dakika Haberleri