Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Babacan: K. Irak’tan PKK’ya karşı adım yok

Devlet Bakanı Ali Babacan, Kuzey Irak yönetiminin PKK’ya yönelik mücadelesi konusunda sorulan bir soruya karşılık, “Kuzey Irak’ta irade beyanı konusunda çok net tatmin edici açıklamalar yok. Birşeyler belki yapılıyor, bir gayret görülüyor, dünyaya gösteriliyor, ama örgütle mücadelede güveni kazanacak somut adımlar bu zamana kadar gördük mü? Bunun cevabı hayır” dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, “kuzey Irak’taki Kürt yönetiminden, terör örgütü PKK ile mücadele konusunda tatmin edici net açıklamalar duyamadıklarını” söyledi.

Babacan, resmi ziyaret için bulunduğu Atina’da Türk basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenledi. Dışişleri Bakanı Babacan, terör örgütünü izole etme konusunda çok önemli mesafe katettiklerini ifade ederek, Irak merkezi yönetimi ile de önemli ölçüde bunu sağladıklarını ve merkezi hükümetin de bu konuda açık beyanatları bulunduğunu belirtti.

Babacan, kuzey Irak’taki Kürt yönetiminin konuya bakışı konusunda ise şunları kaydetti: “Kuzey Irak’taki irade beyanı konusunda tatmin edici net açıklamalar duyamadık. Evet belki bazı hareketler gördük, ama terör örgütüyle mücadele konusunda güvenimizi kazanacak somut adımlar bugüne kadar gördük mü diye soracak olursanız, bunun yanıtı hayır.” Kuzey Irak’taki Kürt yönetiminden somut beklentileri bulunduğunu belirten Babacan, bundan ne kastettiğinin sorulması üzerine, kuzey Irak’taki yetkililerin bunun ne anlama geldiğini bildiğini söyledi.

Kuzey Irak’taki Kürt yetkililerle temas kurulduğuna dair haberlerin hatırlatılması üzerine Babacan, kuzey Irak’takilerin eğer kendilerine bir şey söylemek isterlerse bunun yollarını bildiklerini ifade ederek, Türk yetkililerinin söylediklerinin de onlar tarafından duyulup anlaşıldığını kaydetti.

Atina’da bulunduğu sırada TSK’nın terör örgütüne yönelik operasyonlarda bulunduğunun hatırlatılması üzerine Babacan, hükümetin bu konuyla ilgili yetkiyi geçen hafta TSK’ya verdiğini anımsatarak, bu yetkinin birkaç gün ya da birkaç hafta ile sınırlı olmayıp, bütün tezkere süresini yani bir yılı kapsadığını söyledi. Babacan, bu süre zarfında TSK’nın kendisine verilen yetkiyi kullanacağını belirterek, bu sürecin sadece birkaç operasyondan ibaret olmadığını ve içinde pek çok unsuru barındırdığını bildirdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile yaptığı görüşmelere de değinen Babacan, Bakoyanni ile ilişkilerde yeni bir işbirliği sürecine girme ve sorunları çözme konusunda irade göstermeye kararlı olduklarını söyledi. Babacan, AB sürecinde Yunanistan’ın desteğini çok önemsediklerini kaydetti. Babacan’ın Atina ziyaretine Yunan basın- yayın organları geniş yer verdi.

/ ATİNA

06.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Teröre karşı önce eğitim, sonra istihdam

  Kanunun içeriğini kabul etmiyoruz

  Öğretmen adayları en çok dine güveniyor

  Babacan: K. Irak’tan PKK’ya karşı adım yok

  ABD, terörle mücadelede her zaman Türkiye'nin yanında

  Sayıştay'da seçim heyecanı

  Onlarca kişinin ölmesini mi bekleseydi?

  Bakan Atalay: Hata yapan cezasını çeker

  Muhalefet AB için yeterli çaba göstermiyor

  AB, Türkiye’de eğitim için 550 milyon avro ayırdı

  Sınıra asker sevkiyatı arttı

  Terörle mücadele kurulu toplandı

  Sınır ötesi bayramlaşma on binleri buluşturdu

  Erdoğan: Kadınların statüsünün yükseltilmesi öncelikli hedefimiz

  Gazeteciler yıpranma hakkı yürüyüşü düzenledi

  Burdur, organ bağışında önde

  Afrika’da sömürgecilik devam ediyor

  Nobelli yazarlardan liderlere açık mektup

  Sanal âlemde hepatit eğitimi

  Hırsızın 15 yıl sonra gelen pişmanlığı

  Uludağ’da kar sevinci

  Berbere bedava traş cezası


 Son Dakika Haberleri