Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

KOBİDER: Yeni YÖK Başkanı özgürlükçü olmalı

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, “Yeni seçilecek YÖK Başkanı kavgacı değil, uzlaşmacı olmalı ve toplum ile üniversiteleri barışık hale getirmelidir” dedi.

KOBİDER Genel Başkanı Özgenç, yaptığı açıklamada, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç’in görev süresinin yarın biteceğini, yerine cumhurbaşkanı tarafından yeni bir isim atanacağını hatırlattı. YÖK Başkanının, kim olacağının bilinmediği ancak önemli olanın koltuğunu ne kadar dolduracağı olduğunu belirten Özgenç, “Böylesi makamlar, siyaseten gelinen makamlar değil, hakkını vermek gerekir. Yoksa kargaşa çıkıyor. Şuan ve önceki dönemlerde olduğu gibi” dedi.

MESLEKî EĞİTİME ÖNEM VERMELİ

Özgenç, YÖK Başkanlığının sıradan bir makam olmadığını, zira devlet protokolünde en ön sıralarda yer aldığını kaydetti. YÖK’ün Anayasal bir kurum olduğunu ifade eden Özgenç, şunları söyledi: “İşte bu yüzden cumhurbaşkanımızın, tercihini kullanırken çok titiz olacağına şüphemiz yok. En azından daha önceki cumhurbaşkanlarının yaşadığı pişmanlıkları yaşamamak için seçici olacaktır diye düşünüyoruz. Yeni seçilecek YÖK Başkanı kavgacı değil, uzlaşmacı olmalı ve toplum ile üniversiteleri barışık hale getirmelidir. Öğrenci ve öğretim elemanlarından yana da olmalı ve onların sorunlarına sahip çıkmalıdır. Günü kurtaracak değil, cesur ve reformist olmalı ki, üniversitelerin yeniden yapılanmasına yönelik çareler üretip uygulamaya koyabilsin. Katsayı ve başörtüsü engeli ilk işi olmamalı. Nitelikli eleman yetişmesi için mesleki eğitimin önünü tıkamamalı. Hükümetler ile barışık olmalı.”

İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNE SERBESTLİK TANIMALI

KOBİDER Genel Başkanı Özgenç, yüksek öğrenim yapan başörtülülerin üniversiteye girmesinin önündeki engellerin kaldırmasını isteyerek, yeni YÖK Başkanının özgürlük ve biliminin destekçisi olmasını ve üniversitedeki bireylerin ideolojilerine takılmadan hizmetlerini ödüllendirmesi gerektiğini vurguladı. Özgenç, şöyle devam etti: “Herkesin bireysel siyasî görüşü olabilir. Ancak bu görüş, görünüş ayrımcılığı yapmak olmamalıdır. Bireysel eşitlik ilkesi; dili, dini, ırkı, siyasal düşüncesi ne olursa olsun herkesi kapsamalıdır. İnsanlar düşünce yapılarına göre değil başarılarına ve akademik çalışmalarına göre değerlendirilmelidir. Seçilecek başkan, Türkiye’yi hem içte, hem dışta çok iyi temsil edebilmelidir. Yeni YÖK Başkanı, bilgisini siyaset yaparak değil araştırma yaparak eğitim seviyemizi yükselterek, bilinçli bir gençlik oluşturmak için kullanmalı. Türkiye’nin böylesi bilim adamlarına, yani ideolojisini izole edebilmiş ayrım kayırım yapmayan çağdaş bilim insanlarına çok ve acil ihtiyacı vardır.”

VATANDAŞ, EKONOMİK GENİŞLEMEDEN

PAYINI ALAMIYOR

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, makro ekonomik göstergelerdeki büyümenin mikro ekonomiye yansımadığını, vatandaşın ekonomik genişlemeden payını alamadığını söyledi. Bizim Radyo’da “Reel Sektör” programına konuk olan Özgenç, Yeni Asya Genel Müdürü Recep Taşcı’nın sorularını cevaplandırdı. Özgenç, ekonomide sıkıntıların hâlâ devam ettiğini belirterek, Türkiye’de ekonomik istikrarı istemeyen grupların kriz ortamı havası oluşturarak ülkedeki istikrarlı havanın sekteye uğratılmak istendiğini ifade etti. Makro ekonomik göstergelerdeki büyümenin mikro ekonomiye yansımadığını, vatandaşın ekonomik genişlemeden payını alamadığını anlatan Özgenç, piyasa da likidite darlığının olduğunu sıcak paranın piyasada dönmediğine dikkat çekti. KOBİ Bakanlığının kurulmasını isteyen KOBİDER Başkanı Özgenç, “Çevre Bakanlığı var, KOBİ Bakanlığı neden olmasın” sorusunu yöneltti.

Ahmet Turan SÖYLER / İSTANBUL

07.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KOBİDER: Yeni YÖK Başkanı özgürlükçü olmalı

  ÇARE, TOPLUMA DİNİ ÖĞRETMEK

  DTP’liden tuhaf sözler

  Mazlum-Der: İnsan hakları için mücadeleye devam

  Türk-İş’ten grev uyarısı

  Kurban sempozyumu

  İslâm fobisi masaya yatırılacak

  Makedonya meclis heyeti TBMM’de

  Afetlerden zarar gören çiftçiye destek teklifi

  Kurbanlıklar el yakacak

  Mardin’de bayram hazırlıkları başladı

  Keçiören, deniz ve çiçek kokacak

  Yalova dijital şehir olma yolunda

  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı kuruluyor

  Yolcu otobüslerinde şahsî yayın zorunluluğu

  Suyumuz atıl durumda

  Bilinçsiz definecilik öldürüyor

  Klâsik müzik ineklere iyi geldi


 Son Dakika Haberleri