Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kurbanlıklar el yakacak

Gaziantep’te, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde besicilerin iş bırakması sebebiyle besi ahırlarının büyük bölümünün boş kaldığı bildirildi.

Güneydoğu Anadolu Besiciler ve Canlı Hayvan İhracatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulsamet Korkmaz, besiciliğin cazip olmaktan çıkması sebebiyle kurbanlık koyun fiyatlarında geçen yıla kıyasla önemli artış olduğunu söyledi.

‘’Kurbanlık koyunun kilosu bayramda en az 5,5 YTL olur, fiyat 7 YTL’ye kadar yükselirse bizim için sürpriz olmaz’’ diyen Korkmaz, piyasaya arz edilen kurbanlık sayısının her geçen yıl azaldığını, bu durumun fiyatların yükselmesine yol açtığını kaydetti. Korkmaz, besiciliğe ilişkin önemli yanlışlar yapıldığını savunarak sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Besicilerin niçin hallerinden şikâyetçi olduklarını merak edenler arpanın, samanın fiyatına baksın. Girdi fiyatlarının aşırı artması nedeniyle bu ülkede besicilik yapmak olanaksız hale geldi. Gaziantep’teki her 100 besiciden 80’i işini bıraktı, 20’si ayakta durmaya çalışıyor. Yapılan yanlışların faturasını bayramda vatandaş ödeyecek.’’

Yıllardır Gaziantep’te koyun besiciliği yaptığını söyleyen Önder Yıldız da açıklamasında, geçmiş yıllarda 500-600 bin koyunun besiye alındığını, bayramın yaklaşmasına rağmen besi ahırlarında ancak 50 bin dolayında koyun bulunduğunu belirtti.

Arpa ve saman ihtiyaçlarını gidermede sıkıntı yaşadıklarını ve yetkililerden arpa ithal edilerek sıkıntılarının çözülmesini istediklerini kaydeden Yıldız, şunları anlattı:’’ Bırakın her yıl olduğu gibi kurbanlık talebinin karşılanması için Gaziantep’ten Ankara ve İstanbul gibi büyük illere koyun göndermeyi, Gaziantep’teki koyunlar kentin ihtiyacını karşılamaya ancak yeter. Şimdi kurbanlık satın alacaklar fiyatların yükselmesine bakarak iyi kazanç elde ettiğimizi düşünebilir ama öyle değil. Zarar etmezsek kendimizi kâr etmiş sayıyoruz ve daha ne kadar dayanabiliriz bilemiyorum.’’

Önder Yıldız, Gaziantep’te bayramda kurbanlık koyunun kilosunun en az 6 YTL dolayında olacağını tahmin ettiğini, İstanbul, İzmir, Ankara gibi illerde fiyatın daha da yüksek olacağını kaydetti.

/ GAZİANTEP

07.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KOBİDER: Yeni YÖK Başkanı özgürlükçü olmalı

  ÇARE, TOPLUMA DİNİ ÖĞRETMEK

  DTP’liden tuhaf sözler

  Mazlum-Der: İnsan hakları için mücadeleye devam

  Türk-İş’ten grev uyarısı

  Kurban sempozyumu

  İslâm fobisi masaya yatırılacak

  Makedonya meclis heyeti TBMM’de

  Afetlerden zarar gören çiftçiye destek teklifi

  Kurbanlıklar el yakacak

  Mardin’de bayram hazırlıkları başladı

  Keçiören, deniz ve çiçek kokacak

  Yalova dijital şehir olma yolunda

  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı kuruluyor

  Yolcu otobüslerinde şahsî yayın zorunluluğu

  Suyumuz atıl durumda

  Bilinçsiz definecilik öldürüyor

  Klâsik müzik ineklere iyi geldi


 Son Dakika Haberleri