Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kosova ne olacak?

NATO üyesi 26 ülkenin dışişleri bakanları, Kuzey Atlantik Konseyi’nin yıl sonu olağan toplantıları çerçevesinde Brüksel’de buluştu.

Türkiye’nin Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan tarafından temsil edildiği toplantıların dün gerçekleştirilen ilk bölümünde Kosova ve Afganistan dosyalarına öncelik verildi.

Belçika Dışişleri Bakanı Karel De Gucht’un daveti üzerine, dün akşam gayriresmi bir yemekte bir araya gelen NATO ve AB’nin 32 bakanı, Kosova’nın olası bağımsızlık ilanı durumunda ortak bir tavır izlemek için uzlaşma aramıştı. De Gucht, bu temaslar konusunda yaptığı açıklamada, herkesin ortak tavır belirlemekten yana olduğunu, ancak bazı görüş ayrılıklarının devam ettiğini bildirdi. Kosova’nın bağımsızlığını ABD ile birlikte tanımak isteyen NATO ve AB üyelerinin çoğunlukta olduğu, “örnek teşkil edeceği” gerekçesiyle buna karşı çıkanlar arasında Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminin başta geldiği bildiriliyor. Belçikalı bakan, Kosova’nın bağımsızlık ilânının gelecek Ocak ortalarında beklendiğini, o zamana kadar uzlaşma sağlanabileceğini anlattı. Brüksel’deki toplantılar, NATO-Rusya Ortaklık Konseyi ile devam edecek.

/ BRÜKSEL

08.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’a diplomatik baskı

  Kosova ne olacak?

  CIA sorgu bantlarını imha etti

  ABD ve S. Arabistan çevre konusunda duyarsız

  Rusya seçiminin resmî sonuçları açıklandı

  Darfur’da siviller hedef oluyor

  Irak’ta intihar saldırısı: 16 ölü

  İsrail, KKTC temsilciğine izin vermeyecek


 Son Dakika Haberleri