Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rusya seçiminin resmî sonuçları açıklandı

Rusya’da pazar günü yapılan parlamento seçimlerinde oy sayımının tamamlandığı ve iktidardaki Kremlin yanlısı Birleşik Rusya Parti’sinin oyların yüzde 64.3’ünü aldığı bildirildi.

Rusya Merkez Seçim Komitesi Başkanı Vladimir Çurov, yaptığı açıklamada, tüm oyların sayıldığını belirterek, BRP’nin yüzde 64.3, Komünist Parti’nin yüzde 11.57, aşırı milliyetçi Vladimir Jirinovski’nin liderliğini yaptığı Liberal Demokrat Parti’nin yüzde 8.14 ve Adil Rusya Partisi’nin yüzde 7.74 oy oranıyla yüzde 7’lik ülke barajını aşarak parlamentoda temsil edilme hakkını elde ettiklerini kaydetti.

Açıklanan resmi sonuçlara göre, 450 milletvekilinin bulunduğu Duma’da BRP 315, Komünist Parti 57, Liberal Demokrat Parti 40 ve Adil Rusya Partisi 38 sandalyeye sahip olacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de BRP listesinin başında aday olmuş ve parlamentoya girme hakkı kazanmıştı. Rus İnterfaks ajansı, BRP listesinin ilk sırasında aday gösterilen Putin’in görev süresi sona erinceye kadar Duma’daki görevini donduracağı, yerini bir başka adaya vereceği kaydedildi. Putin, görev süresi sona erdikten sonra dondurduğu milletvekilliğine dönmek isterse bir milletvekilinin istifa etmesi gerekecek.

/ MOSKOVA

08.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’a diplomatik baskı

  Kosova ne olacak?

  CIA sorgu bantlarını imha etti

  ABD ve S. Arabistan çevre konusunda duyarsız

  Rusya seçiminin resmî sonuçları açıklandı

  Darfur’da siviller hedef oluyor

  Irak’ta intihar saldırısı: 16 ölü

  İsrail, KKTC temsilciğine izin vermeyecek


 Son Dakika Haberleri