Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Fakirin enflasyonu çift haneye ulaştı

DİSK/Birleşik Metal İş Sendikası tarafından yapılan araştırmada, ‘’yıllık enflasyonun çift haneli rakama ulaşarak en yoksul yüzde 20’lik kesim için yüzde 10,18 olarak gerçekleştiği’’ ifade edildi.

Birleşik Metal-İş Sendikası Araştırma Dairesi’nce yapılan araştırmada, Kasım ayı için gelir ve harcama gruplarına göre enflasyon oranları ile Temel Harcama Endeksi hesaplandı. Yıllık enflasyonun Türkiye ortalaması için yüzde 8,40 olarak açıklandığı hatırlatılan araştırmada, ‘’Dar gelirlinin enflasyonu çift haneye ulaştı. Yıllık enflasyon en yoksul yüzde 20’lik kesim için yüzde 10,18 olarak gerçekleşti. En zengin yüzde 20’lik kesim için ise yüzde 8,08 oldu’’ denildi. Araştırmada ayrıca, enflasyonun 12 aylık ortalamalar üzerinden en yoksul yüzde 20’lik kesim için 10,28, en çok gelire sahip yüzde 20’lik kesim için ise yüzde 8,70 olarak gerçekleştiği ifade edildi. Sendikanın araştırmasında, kira, ekmek ve toplu taşıma fiyatları üzerinden, harcama kalıbı ağırlıkları da dikkate alınarak hazırlanan Temel Harcama Endeksi’nin de yıllık olarak yüzde 15,63 oranında artış gösterdiği belirtildi.

“ASGARÎ ÜCRETTE ENFLASYON GÖLGESİ’’

Birleşik Metal-İş Sendikası Yönetim Kurulu’nun araştırma sonuçlarıyla ilgili değerlendirmesinde, enflasyon oranının hedeflenen enflasyonun iki katı düzeyine çıktığı ifade edilerek, ‘’Halkın alım gücünü aşağı çeken enflasyon mücadele yöntemlerine rağmen hedeflenen enflasyon dikiş tutmuyor’’ denildi. Açıklamada, enflasyon rakamlarının ücret artışlarının belirlenmesinde de esas alındığına işaret edilerek, enflasyon ile alım gücü arasında oluşan uyumsuzluğun, yoksulluğu çoğalttığı savunuldu

/ ANKARA

08.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hayvancılık sektörü sıkıntılı

  Fakirin enflasyonu çift haneye ulaştı

  Esnafın umudu bayram alış verişi

  Dünya Bankası’na rakip geliyor

  Şirket kuruluşları yerinde saydı

  ABD’den faizi dondurma tedbiri

  Hazine, haftaya 5 milyar YTL iç borç ödeyecek

  Sıcak para bonodan kaçıyor

  Kaşıkçı Elması Ülker’in

  KİM’de indirimli alış veriş günleri


 Son Dakika Haberleri