Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Esnafın umudu bayram alış verişi

Son aylarda yüzde 40 daralma yaşayan esnaf ve iş dünyası, umudunu Kurban Bayramı ve yılbaşı alışverişine bağladı. İş dünyasının yüzde 34’ü Aralık ayında işlerin artacağına inandığını ifade etti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) her ay düzenli olarak gerçekleştirerek, sonuçlarını kamuoyuyla paylaştığı ‘’İç Piyasa Anketi’’nin Kasım ayı sonuçları belli oldu. Anket sonuçlarına göre, okulların açılmasından ve Ramazan ayından sonra bir süredir ‘’durgunluk’’ yaşayan ve satışları yüzde 40’ın üzerinde azalan iç piyasa, umutlarını yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yapılacak alış verişlere bağladı. Aralık ayında satışların artması yönünde beklenti taşıyanların oranı yüzde 34.06 oldu.

Ankette, ‘’Reel sektörün içinde bulunduğu sıkıntıların en önemlisi hangisidir?’’ sorusuna cevap veren katılımcıların yüzde 65.74’ü ‘’Nakit sıkıntısı ve ödemelerde yaşanan sıkıntı’’ dedi. Bu yanıtı, yüzde 17.12 oranıyla ‘’İç piyasada talep düşüklüğü’’ cevabı izledi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, iç piyasada bir süredir devam eden durgunluğa işaret ederek, özellikle talep düşüklüğü ve nakit sıkıntısı kıskacında daralan iç piyasanın hareketlenmesi için çözümler üretilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni Asya / BURSA

08.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hayvancılık sektörü sıkıntılı

  Fakirin enflasyonu çift haneye ulaştı

  Esnafın umudu bayram alış verişi

  Dünya Bankası’na rakip geliyor

  Şirket kuruluşları yerinde saydı

  ABD’den faizi dondurma tedbiri

  Hazine, haftaya 5 milyar YTL iç borç ödeyecek

  Sıcak para bonodan kaçıyor

  Kaşıkçı Elması Ülker’in

  KİM’de indirimli alış veriş günleri


 Son Dakika Haberleri