Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Zam sağanağı devam ediyor

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, “2008’in kara bulutları koyulaşarak tüketicilerin üzerinde dolaşıyor. Zamlar ekmeğe zamla bitmiyor, zam sağanağı devam ediyor’’ dedi.

Başkan Ali Çetin, ekmek fiyatlarındaki artışla ilgili olarak Rekabet Kurulu’na başvurduklarını bildirdi.

Çetin, Ankara Serbest Muhasebeci Malî Müşavirler Odasında düzenlediği basın toplantısında, ekmek zammına karşı daha önce mahkemeye başvurduklarını, yasal yetkisini kullanması için de Ankara Valiliği’ne müracaat ettiklerini hatırlattı. Çetin, ‘’İşte bu kez de tüketiciler olarak ekmek tekeline karşı Rekabet Kuruluna başvurduk’’ dedi. Çetin, bu hafta itibariyle müracaatlarının esastan inceleneceğini söyledi.

“2008’in kara bulutları koyulaşarak tüketicilerin üzerinde dolaşıyor. Zamlar ekmeğe zamla bitmiyor, zam sağanağı devam ediyor.’’ diyen Çetin, taksi, dolmuş, otobüs ve tren ücretleriyle Ankaralılar için su ve doğal gaz zammının da sırada olduğunu savundu.

Çetin, ‘’Benzine zam, fuel-oil’e zam, motorine zam, ÖTV’ye zam, elektriğe zam, KDV’ye zam. Tüm vergi ve harçlara zam. Zamlar sağanak olmuş tüketicinin başına yağıyor. Üstelik bu zamlar yüzde 20’den aşağı değil’’ dedi.

Çetin, ‘’selin önüne bent çekmenin bilinçli tüketici olmaktan geçtiğini’’ belirterek, bilinçli tüketici olmanın olmazsa olmaz şartının da örgütlü tüketici olmak olduğunu, örgütsüz tüketicinin ‘’köle’’ olduğunu savundu. Çetin bankaların yılda 5 milyar doları bulan kredi kartı yıllık kart ücreti ve banka hesaplarına uygulanan hesap işletim ücretlerini de ‘’soygun’’ olarak niteledi.

/ ANKARA

11.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Malî dengeler düzelmedi

  Yüksek faiz üretime engel

  Zam sağanağı devam ediyor

  Petkim’e 10 milyar dolarlık yatırım

  Ayıplı mal satana ağır ceza

  Sanayi üretimi yüzde 7.9 arttı

  Kriz sonrası en düşük büyüme

  Yeni sondaj makinaları geliyor

  Gaziantepli sanayici kargo seferi istiyor

  Emekli aylıkları bayramdan önce

  IBF zirvesine katıldı, Dubai'den işi kaptı

  Turkcell, Suriyeli şirkete talip


 Son Dakika Haberleri