Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sorunlar özgürlük ve bilimle çözülür

İlk basın toplantısında hem üniversite öncesinde, hem sonrasında ciddî sorunlarımız bulunduğunu vurgulayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, bu sorunların serbestlik ortamı sağlayarak ve bilimselliği harekete geçirerek aşılacağını söyledi. Özcan “Bu iki sorunla başedebilirsek, zannediyorum ki üniversite camiası hem rahatlayacaktır, hem de bilimsel yayınlarımızın sayısında gözle görülür bir artış ortaya çıkacaktır” dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ‘’İki vizyonum var. Bunlardan bir tanesi bütün yasakların üniversitelerden kalkması, ikincisi de üniversitelerin asli görevi olan bilimselliğe daha fazla önem vermeleri’’ dedi.

YÖK Başkanlığına önceki gün atanan Özcan, dün görevine başladıktan sonra basının karşısına çıktı. YÖK’ün Rektörler Komitesi ve Üniversitelerarası Kurul toplantılarının yapıldığı salona kısa bir açıklama yapmak üzere gelen Özcan, kameraların ve foto muhabirlerinin yoğun ilgisi üzerine bir süre beklemek zorunda kaldı.

Daha sonra açıklama yapan Özcan, ‘’Hepiniz hoş geldiniz. İlginize çok teşekkür ederim. Bu ilk günüm. Henüz kurumu tanımış değilim. Bugün, yarın ve önümüzdeki zannediyorum iki haftayı kurumu tanımakla geçireceğim. Bir ön bilgim var ama buradaki arkadaşlarla bunları teyit edip ne olduğunu yakından, ilk elden öğrenmek çok daha iyi olacak’’ dedi.

Özcan, yapacağı çalışmalarda iki vizyonu olacağını belirterek, bunu şöyle anlattı:

‘’Bunların bir tanesi bütün yasakların üniversiteden kalkması, ikincisi de üniversitelerin asli görevi olan bilimselliğe daha fazla önem vermeleri. İndeksli yayınlardaki durumumuzu hepiniz biliyorsunuz. PISA sınavlarındaki durumu hepiniz biliyorsunuz. Hem üniversite öncesinde hem de sonrasında oldukça ciddi sorunlarımız var. Bu sorunları bir serbestlik ortamı sağlayarak bir de bilimselliği harekete geçirerek, ivme kazandırarak aşmaktır. Bu iş biraz maddi tarafı olan bir şey, araştırmacılarımızın olanaklarını artırırsak bunu yapabileceğimizi zannediyorum. Eğer bu iki sorunla baş edebilirsek zannediyorum ki üniversite camiası hem rahatlayacaktır hem de bilimsel yayınlarımızın sayısında gözle görülür bir artış ortaya çıkacaktır. Şu aşamada size söylemek istediğim şeyler sadece bunlar.’’

Özcan, gazetecilere bir de ‘’iyi haberi’’ olduğunu belirterek, ‘’Bundan sonra bu kurumda ayda bir sizinle toplanıp buradaki faaliyetlerimizi size aktarmak ve sizden de görüş almak isteriz” dedi.

“Amacım bilimsel çıtayı yükseltmek”

Öğretim üyelerine, rektörlere ve öğrencilere mesajı olup olmadığının sorulması üzerine Özcan, ‘’Benim onlara mesajım, önümüzdeki dönemde çok daha serbest bir üniversite görecekleri, hem öğretim üyelerinin hem de öğrencilerin düşüncelerini serbestçe açıklayabilecekleri bir ortamın oluşturulması olacak. Bunu çok takdir edeceklerini düşünüyorum ve üniversitelerin de bu tür yerler olmasını istiyorum. Herkesin fikrini serbestçe söyleyebildiği, fikirlerin tartışıldığı yerler, mekânlar olmasını istiyorum’’ diye konuştu.

/ ANKARA

12.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Teröre karşı önemli fırsat yakaladık

  Sorunlar özgürlük ve bilimle çözülür

  Yeni Başkana akademisyen desteği

  Memura göre Teziç dönemi hayal kırıklığı

  Başbakan Erdoğan, Bahçeli’den tazminat kazandı

  Diyanet’ten medyaya tepki

  DTP’li 54 belediye başkanına dâvâ

  Başörtülü anneye Mazlumder desteği

  Kurban satıcıları müşteri bekliyor

  Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz

  Isparta’da düşen yolcu uçağının enkaz kaldırma işi devam ediyor

  Medya resmî ideolojinin sesi

  Diyanet okulları kurulmalı

  Çıkarılan ceset sayısı 47 oldu

  Manisa hafif sallandı

  Doğu’da hayat zorlaşıyor

  İşadamı Vitali Hakko öldü

  Kurban ibadeti, sosyal yardımlaşmayı arttırıyor

  Konya’da kuraklık tehlikesi geçmedi

  Mezuniyet değil kabiliyet önemli

  Evlerinde hamster üretiyorlar

  Yılın en görkemli meteor yağmuru yarın

  Zemzem ücretsiz dağıtılıyor

  Mars'ta önemli keşif

  Verem yeniden mi hortluyor?


 Son Dakika Haberleri