Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtülü anneye Mazlumder desteği

MAZLUMDER İstanbul Şubesi avukatları, başörtülü anne Zeynep Koç’u, ameliyat olan 22 aylık çocuğunun yanına almayan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundular. Dernek, Sağlık Bakanlığına da konuyla ilgili bir dilekçe göndererek, uygulamanın yasal dayanağı hakkında bilgi istedi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümünde geçtiğimiz hafta yaşanan hukuksuz uygulama MAZLUMDER İstanbul Şubesi tarafından mahkemeye taşındı.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı ve dernek üyesi bir grup, dün Fatih Adliyesi önündeydi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşanan keyfi yasak hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere gelen grup adına bir basın açıklaması yapan MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Ramazan Beyhan, Mazlum Der olarak Cumhuriyet Başsavcılığı, Sağlık Bakanlığı ve ilgili bütün birimlere müracaatta bulunduklarını ve sorumluların mutlaka cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta 3 Aralık tarihinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kasık ameliyatı olan 22 aylık Muhammed Said Koç’un annesi Zeynep Koç’un başörtüsünün üzerine bone giyerek oğlunun yanına girmesine izin verilmediğini hatırlatan Beyhan, yapılanın ideolojik bir uygulama olduğunu ifade etti.

Sözkonusu uygulama ile aile ve küçük çocuklarının, uluslar arası sözleşmelerdeki haklarının gaspedildiğini söyleyen Beyhan, “Koç ailesi inançlarından dolayı ayrımcılığa maruz bırakılarak mağdur edildiler. Bu keyfi muamelede bulunanların cezasız kalması bu tür keyfilikleri meşrûlaştırıp kamu vicdanını yaralayacaktır” dedi. Beyhan, olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Mağdur ailenin avukatı Aydın Polat ve beraberindeki grup, basın açıklamasının ardından keyfi uygulamayla ilgili olarak Uzm. Dr. Altan Alim ve ameliyat hemşireleri hakkında suç duyurusunda bulundu. MAZLUMDER İstanbul Şubesi olayla ilgili olarak ayrıca, Sağlık Bakanlığına bir yazı göndererek uygulamanın yasal dayanağı hakkında bilgi istedi.

Öte yandan Harbiye Askeri Müzesinde düzenlenen Türkiye Özürlüler Kongresine katılan Tüketiciler Birliği üyesi Gülsin Horan da Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’nda suç duyurusunda bulundu.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

12.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Teröre karşı önemli fırsat yakaladık

  Sorunlar özgürlük ve bilimle çözülür

  Yeni Başkana akademisyen desteği

  Memura göre Teziç dönemi hayal kırıklığı

  Başbakan Erdoğan, Bahçeli’den tazminat kazandı

  Diyanet’ten medyaya tepki

  DTP’li 54 belediye başkanına dâvâ

  Başörtülü anneye Mazlumder desteği

  Kurban satıcıları müşteri bekliyor

  Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz

  Isparta’da düşen yolcu uçağının enkaz kaldırma işi devam ediyor

  Medya resmî ideolojinin sesi

  Diyanet okulları kurulmalı

  Çıkarılan ceset sayısı 47 oldu

  Manisa hafif sallandı

  Doğu’da hayat zorlaşıyor

  İşadamı Vitali Hakko öldü

  Kurban ibadeti, sosyal yardımlaşmayı arttırıyor

  Konya’da kuraklık tehlikesi geçmedi

  Mezuniyet değil kabiliyet önemli

  Evlerinde hamster üretiyorlar

  Yılın en görkemli meteor yağmuru yarın

  Zemzem ücretsiz dağıtılıyor

  Mars'ta önemli keşif

  Verem yeniden mi hortluyor?


 Son Dakika Haberleri