Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mezuniyet değil kabiliyet önemli

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Rıza Güven, firmaların eleman alırken nereden mezun olduğundan çok, ne işe yarayacağına baktığını söyledi.

SAÜ Mühendislik Kulübü öğrencilerinin düzenlediği 'Başarının Sırrı İş Paylayımı' konulu konferansta konuşan Güven, öğrencilerin mezun olduktan sonra iyi bir işe sahip olabilmeleri için geniş bir bilgi birikimiyle donanmış olmaları gerektiğini kaydetti. Küreselleşen rekabet ortamında firmaların işe alacakları bireylerde farklı özellikler aradığını anlatan Güven şöyle konuştu:

''Firmalar nereden mezun olduğunuzdan çok, ne işe yarayacağınıza ve neyi, nasıl gerçekleştireceğinize önem veriyor. Meslekî bilginin yanında, uluslararası kalite bilgisinin de alınması gerekiyor. Küreselleşen dünyada ticarette sınır kalktı. Bu sebeple, içinde bulunulan rekabet ortamında kuruluşların kendilerini sürekli geliştirmesi ve yenilemesi gerekiyor. Verimin arttırılması ve üretimin daha kaliteli olması için de birtakım çalışmaların yapılması lâzım. Gelişimin yolu öncelikle kişisel ve mesleki gelişimden geçiyor. Bir insanın bir başka insan için yapabileceği pek çok şey var.''

Üniversitede, eğitim almanın sadece meslek edinmek amacıyla yapılmaması gerektiğinin altını çizen Güven, geleceğin yetişmiş bireyleri olabilmek için psikoloji, felsefe, tarih ve coğrafya gibi diğer bilim dallarından da iyi anlamak gerektiğini dile getirdi. "İnsanların birbirlerini geliştirmesi ve birbirlerine kazandırması gereken o kadar çok şey var ki." diye konuşan Güven şöyle devam etti: "Bugün hastaneye giden bir insanımız beklediği ve arzuladığı yaklaşımları göremiyor. Niye? Çünkü insanlarımız iyi yetişmemiş. İnsanlarımızın toplumsal duyarlılık diye bir şeyden haberi yok. Bunların öğrenileceği yer üniversitelerdir. Öğretim üyeleri olarak öğrencilerimize öyle bir ortam sunmalıyız ki bu ortam içinde hem iyi bir donanım hazırlayabilmeli, hem de iyi bir yol haritası edinebilmelisiniz. Bu gün maalesef insanlarımızın büyük bir kısmı günü kurtarmak için çalışıyor. Üreten, düşünen insan ne yazık ki sayılı."

/ SAKARYA

12.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Teröre karşı önemli fırsat yakaladık

  Sorunlar özgürlük ve bilimle çözülür

  Yeni Başkana akademisyen desteği

  Memura göre Teziç dönemi hayal kırıklığı

  Başbakan Erdoğan, Bahçeli’den tazminat kazandı

  Diyanet’ten medyaya tepki

  DTP’li 54 belediye başkanına dâvâ

  Başörtülü anneye Mazlumder desteği

  Kurban satıcıları müşteri bekliyor

  Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz

  Isparta’da düşen yolcu uçağının enkaz kaldırma işi devam ediyor

  Medya resmî ideolojinin sesi

  Diyanet okulları kurulmalı

  Çıkarılan ceset sayısı 47 oldu

  Manisa hafif sallandı

  Doğu’da hayat zorlaşıyor

  İşadamı Vitali Hakko öldü

  Kurban ibadeti, sosyal yardımlaşmayı arttırıyor

  Konya’da kuraklık tehlikesi geçmedi

  Mezuniyet değil kabiliyet önemli

  Evlerinde hamster üretiyorlar

  Yılın en görkemli meteor yağmuru yarın

  Zemzem ücretsiz dağıtılıyor

  Mars'ta önemli keşif

  Verem yeniden mi hortluyor?


 Son Dakika Haberleri