Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Teröre karşı önemli fırsat yakaladık

Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türkiye’nin terörle mücadele açısından önemli bir fırsatı yakaladığını ifade ederek, “Bakınız bütün AB ülkeleri dahil, bazı konularda tabiatıyla şikâyetlerimiz var, ama Türkiye’nin sınırötesi operasyon ki en çok gürültü koparan bir tedbirdir bu bütün dünyada, Türkiye’nin haklılığını kabul etmiştir” dedi.

Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, “Türkiye’nin sınır ötesi operasyon ki en çok gürültü koparan bir tedbirdir bu bütün dünyada, Türkiye’nin haklılığını kabul etmiştir” dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklamasının ardından soruları cevaplandıran Çiçek, Türkiye’nin, Terörle mücadele açısından önemli bir fırsatı yakaladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

‘’Bakanız bütün AB ülkeleri dahil, bazı konularda tabiatıyla şikâyetlerimiz var, ama Türkiye’nin sınır ötesi operasyon ki en çok gürültü koparan bir tedbirdir bu bütün dünyada, Türkiye’nin haklılığını kabul etmiştir. ‘Türkiye’nin kendisini savunma hakkı vardır’ demiştir. ABD ‘Türkiye’nin kendini savunma hakkı vardır’ demiştir. Sizin operasyon yapacağınız ülke bir Arap ülkesidir, komşumuzdur ama bizi rahatsız eden unsurlar oradadır. Arap dünyası, İslâm dünyası, Türkiye’nin bu yöndeki tedbirlerini anlayışla karşılamıştır, haklı bulmuştur. Böylesine önemli bir noktadayken Türkiye istiyor ki bu örgütün olabildiğince, bu süreçten azami zararla çıkması, çıkarılması noktasında bildiğiniz bilmediğiniz sorularınızla hep bilinmemesi gereken kısım olduğu için zorlanıyorum. Yoksa, ben her şeyi çok açık söyleyen bir insanım. Bir mücadele yürütülüyor, bunu anlamak lâzım. Yapılan değerlendirmelere, konuşmalara, bu çerçevede bakmak lazım. Doğru olan neyse Türkiye onu yapmıştır. Ve bu kararları verirken de yine devletin ilgili birimleriyle konuşarak, görüşerek, şu an biz hakikaten çok yoğun mücadeleyi bilinen, bilinmeyen yönüyle yapıyoruz. Bundan vatandaşlarımızın emin olması lâzım. Türkiye’nin, milletimizin, devletimizin aleyhine bir işin içinde, arkasında, önünde, olmayız. Yaptığımız her şey bu ülkenin, bu milletin yararınadır, yararına olacaktır.’’

Bütün açıklamaları bu çerçevede değerlendirmek gerektiğini ifade eden Çiçek, ‘’Ben bu konuyla ilgili olarak gündeme geldiğinde dedim ki ‘gelin bir kapalı oturum’ isteyin. Bu iş nasıl gündeme gelmiş, nereden gelmiş, kim söylemiş, ne zaman söylemiş, neden söylemiş bunu bir kapalı oturumda, çünkü kapalı oturumda konuşulması gerekiyor bunun, o zaman açıklarız, herkes de nasıl değerlendirecekse ondan sonra değerlendirir’’ dedi.

/ ANKARA

12.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Teröre karşı önemli fırsat yakaladık

  Sorunlar özgürlük ve bilimle çözülür

  Yeni Başkana akademisyen desteği

  Memura göre Teziç dönemi hayal kırıklığı

  Başbakan Erdoğan, Bahçeli’den tazminat kazandı

  Diyanet’ten medyaya tepki

  DTP’li 54 belediye başkanına dâvâ

  Başörtülü anneye Mazlumder desteği

  Kurban satıcıları müşteri bekliyor

  Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz

  Isparta’da düşen yolcu uçağının enkaz kaldırma işi devam ediyor

  Medya resmî ideolojinin sesi

  Diyanet okulları kurulmalı

  Çıkarılan ceset sayısı 47 oldu

  Manisa hafif sallandı

  Doğu’da hayat zorlaşıyor

  İşadamı Vitali Hakko öldü

  Kurban ibadeti, sosyal yardımlaşmayı arttırıyor

  Konya’da kuraklık tehlikesi geçmedi

  Mezuniyet değil kabiliyet önemli

  Evlerinde hamster üretiyorlar

  Yılın en görkemli meteor yağmuru yarın

  Zemzem ücretsiz dağıtılıyor

  Mars'ta önemli keşif

  Verem yeniden mi hortluyor?


 Son Dakika Haberleri