Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Her yerde kar, yağmur, fırtına

Edirne ve Kırklareli’nde şehir merkezlerine mevsimin ilk karı yağdı.Yağışla birlikte hava sıcaklığı da sıfırın altına düştü. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Erzurum-Aşkale ayırımı-İspir ve Erzurum-Çat-Karlıova yollarının kar ve tipi yüzünden ulaşıma kapandığı bildirildi. Erzurum’da etkili olan fırtına sebebiyle bir caminin minaresi yıkıldı, çok sayıda evin çatısı uçtu.

Edirne ve Kırklareli’nde şehir merkezlerine mevsimin ilk karı yağdı. Edirne ve Kırklareli’nde sabah kar yağışı başladı. Yağışla birlikte hava sıcaklığı da sıfırın altına düştü. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yaptığı açıklamada, her iki şehirde de kar yağışının bugün öğle saatlerine kadar devam edeceğini; yağışın bugün karla karışık yağmura dönüşeceğini bildirdi. Edirne ve Kırklareli’nde don ve buzlanma tehlikesinin bulunduğunu söyleyen Yıldırım, Tekirdağ’da ise yağmur beklendiğini belirtti. Hava sıcaklığının Edirne ve Kırklareli’de sıfırın altında 2 derece olduğunu ifade eden Yıldırım, yarın yağışın karla karışık yağmura dönüşmesiyle hava sıcaklığının Pazar günü birkaç derece artacağını söyledi. Yıldırım, hafta başında ise Trakya’da hava sıcaklığının yeniden düşeceğini bildirdi.

Doğu’da ulaşıma kar ve tipi engeli

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Erzurum-Aşkale ayırımı-İspir ve Erzurum-Çat-Karlıova yollarının kar ve tipi sebebiyle ulaşıma kapandığı bildirildi. Açıklamaya göre, İzmit-Adapazarı D-100 devlet yolunun 19-25. kilometreleri arasında sürdürülen bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Samsun-Çorum yolunun 15-25. kilometreleri arasındaki sürdürülen yol yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım, kontrollü olarak sağlanıyor. Açıklamada, Erzurum-Aşkale Ayrımı-İspir ve Erzurum-Çat-Karlıova yollarının kar ve tipi sebebiyle ulaşıma kapandığı kaydedildi.

Fırtına, cami minaresi yıktı

Erzurum’da etkili olan fırtına sebebiyle bir caminin minaresi yıkıldı, çok sayıda evin çatısı uçtu. Edinilen bilgiye göre, şehir merkezinde etkili olan fırtınanın hızı zaman zaman saate 55 kilometreyi buldu. Fırtına sebebiyle Yıldızkent Mahallesi’ndeki Yıldız Camisi’nin minaresi yıkıldı. Minarenin üzerine devrildiği Cihan Esen’e ait 25 FF 817 plakalı araçta maddî hasar oluştu. Şiddetli rüzgâr maddî hasarlı kazalara da sebep oldu. Bu arada rüzgâr sebebiyle birçok evin çatısı da uçtu. TOKİ Yıldızkent Mahallesi’nde yaptırılan konutların çatısından uçan kiremitler ise park halindeki bazı araçlarda maddî hasara sebep oldu. Fethiye'de 4 site sular altında kaldı Muğla’nın Fethiye ilçesinde sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede son 10 günde metrekareye 209 kilogram yağış düştü. Şiddetli yağış sebebiyle şehir merkezi ve beldelerde bazı iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Mut deresinin taşması sonucu, bazı ekili alanlar ve seralar su altında kaldı. Çiftlik beldesi Hürriyet Mahellesi’nde, rögar ve mazgalların yetersiz kalması sebebiyle yükselen su, Mavi Kent, Sağlık ve Çiçek Evler sitesindeki bazı villaların giriş katlarına doldu. Belediye yetkilileri suyun tahliyesi için çalışma yaptıklarını kaydetti. Su baskını yaşanan Çiçek Evler Sitesi’nin bekçisi İsmail Ulusoy da evlerinden çıkamayan site sakinlerinin günlük ihtiyaçlarını karşılamak için bot kullandıklarını söyledi. Zor durumda olduklarını belirten Ulusoy, ‘’4 site tamamen sular altındayız. Ne yapacağımızı şaşırdık. Botlarla şu anda konaklayan site sakinlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. 5 turisti evlerinden çıkardık. Ülkelerine döndüler. Site sakinlerinin çocuklarını bot yardımı ile evlerinden alarak okula gönderiyoruz’’ dedi.

/ EDİRNE- ANKARA- ERZURUM- FETHİ

15.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Her yerde kar, yağmur, fırtına

  Güç şartlar altında okuyorlar

  Bu halinle Meclise gelme

  Başörtülü öğrenci Meclise de gidememiş

  Rektörler direniyor

  Anayasa, özgürlüklerin teminatı olmalı

  Türkiye, AB dışında tutulamaz

  AB üyesi Türkiye, İslâm dünyasını Batıya açar

  Sınırda bayram heyecanı

  Şoförlere bayram uyarısı

  Kamyonda 88 kaçak yakalandı

  Takasla kurbanlık satışı

  AÜ böbrek naklinde dünya birincisi

  ‘Sevgi Mağazası’ yüzleri güldürüyor

  Ülkemize 22 milyon turist geldi

  Pilsiz dijital fotoğraf makinesi

  Vücud saatini düzenleyen gen bulundu

  Hafıza kaybına kameralı çözüm


 Son Dakika Haberleri