Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sınırda bayram heyecanı

Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye ve Suriye’de akrabaları bulunan vatandaşlar, hudut kapılarında yüz yüze veya idari mektup sisteminden yararlanarak karşılıklı ev ziyaretleriyle 2 gün bayram kutlamasında bulunabilecekler.

Emniyet Genel Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, Türkiye-Suriye hudut hattının her iki tarafında kalan ve bölünen ailelerin akrabalık ilişkilerinin devam ettirilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığının 19 Aralık 2003 tarihli oluru ile Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin illerinde ikamet eden vatandaşların Suriye’de bulunan akrabaları ile hudut kapılarında yüz yüze veya idarî mektup sisteminden yararlanarak karşılıklı olarak birbirlerini evlerinde ziyaret ederek iki gün boyunca bu ülkede kalacak şekilde bayramlaşmalarının uygun görüldüğü hatırlatıldı.

Bu kapsamda Hatay merkez ile Altınözü, Belen, Dörtyol, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Samandağı, Erzin ve Reyhanlı ilçesinde ikamet eden 27 bin vatandaş 20-24 Aralık 2007 tarihleri arasında idari mektupla Reyhanlı ilçesinden Suriye’ye giriş yaparak, Suriye-İdlip Valiliği Harim ve Afrin mıntıkasında ikamet eden yakınlarıyla bayramlaşmak üzere 48 saatliğine bu ülkeye gidebilecekler. Hatay’ın Yayladağı ilçesinde ikamet eden 11 bin 476 vatandaşımız, 21-22 Aralık 2007 tarihleri arasında idarî mektup ile Yayladağı ilçesinden Suriye’ye giriş yaparak, İdlip Valiliği Harim Afrin mıntıkasında ikamet eden akrabaları ile bayramlaşmak üzere 48 saatliğine akrabalarının yanında kalabilecekler.

Gaziantep’te ikamet eden 8 bin vatandaş, 21-24 Aralık 2007 tarihleri arasında idarî mektup ile Karkamış ilçesinden Suriye’ye giriş yaparak, Halep Valiliği Carablus mıntıkasında ikamet eden akrabaları ile bayramlaşmak üzere 48 saatliğine akrabalarının yanına gidebilecekler.

Kilis’te ikamet eden 17 bin 500 vatandaş, 22-24 Aralık 2007 tarihleri arasında idari mektup ile Suriye’ye giriş yaparak Halep Valiliği Azez mıntıkasında ikamet eden akrabaları ile bayramlaşmak üzere 48 saat süre ile akrabalarının yanında bulunabilecekler.

Haseki Valiliği Resulayn mıntıkasında ikamet eden 3 bin 647 Suriye vatandaşı, 21-24 aralık 2007 tarihleri arasında idarî mektup ile Türkiye’ye giriş yaparak, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki akrabalarıyla bayramlaşmak üzere iki günlüğüne Türkiye’ye gelebilecekler.

Rakka Valiliği Talebyad mıntıkasında ikamet eden 3 bin 113 Suriye vatandaşı, 22-25 Aralık 2007 tarihleri arasında idari mektup ile Türkiye’ye giriş yaparak, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki akrabalarına 48 saatliğine bayram ziyareti yapabilecekler. Haseki Valiliği Kamışlı mıntıkasında ikamet eden 4 bin 955 Suriye vatandaşı ise 21-24 aralık 2007 tarihleri arasında idari mektup ile Türkiye’ye giriş yaparak, Mardin ilindeki akrabalarına 48 saatliğine bayram ziyaretine gelebilecekler.

Türk ve Suriyeli vatandaşlar idari mektup sisteminden faydalanarak, birbirlerini evlerinde ziyaretleri esnasında, her iki ülkenin gümrük mevzuatı çerçevesinde, suç teşkil etmeyen çeşit ve miktarda karşılıklı olarak birbirleri ile hediyeleşebileceği belirtildi. Akrabaların güvenli ve huzurlu bir şekilde bayramlaşmalarını sağlamak için, Türkiye ve Suriye hudut makamlarınca gerekli bütün tedbirler alındığı kaydedildi.

İdari mektup ile bayramlaşma sisteminden 64 bin 676 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Suriye’deki akrabalarıyla, 11 bin 715 Suriye vatandaşı ise Türkiye’deki akrabalarını 48 saat süre ile ziyaret edebilecek.

/ ANKARA

15.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Her yerde kar, yağmur, fırtına

  Güç şartlar altında okuyorlar

  Bu halinle Meclise gelme

  Başörtülü öğrenci Meclise de gidememiş

  Rektörler direniyor

  Anayasa, özgürlüklerin teminatı olmalı

  Türkiye, AB dışında tutulamaz

  AB üyesi Türkiye, İslâm dünyasını Batıya açar

  Sınırda bayram heyecanı

  Şoförlere bayram uyarısı

  Kamyonda 88 kaçak yakalandı

  Takasla kurbanlık satışı

  AÜ böbrek naklinde dünya birincisi

  ‘Sevgi Mağazası’ yüzleri güldürüyor

  Ülkemize 22 milyon turist geldi

  Pilsiz dijital fotoğraf makinesi

  Vücud saatini düzenleyen gen bulundu

  Hafıza kaybına kameralı çözüm


 Son Dakika Haberleri