Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Rektörler direniyor

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın rektörlerle tanışma toplantısının sadece 15 dakika sürmesi kafalarda soru işaretleri bıraktı. “Üniversitelerde yasaklar kalkacak” açıklamasını “Türban yasağını kaldırmak istiyor” diye yorumlayan rektörlerin yeni başkana gösterdiği tepki, özgürlükçü yeni döneme karşı direniş olarak yorumlandı.

Yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan,başkanlığında ilk kez gerçekleştirilen Rektörler Komitesi toplantısında üniversitelerin rektörleriyle tanıştı. Basına kapalı olarak Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantı, saat 09.30’da başladı. Toplantı 15 dakika sürdü. ”Üniversitelerde yasaklar kalkacak” açıklamasını “Türban yasağını kaldırmak istiyor” diye yorumlanan rektörler yeni başkana tepki gösterdi.

Özcan, Rektörler Komitesi toplantısına girdiği sıralarda üniversitelere 5 bin kadronun hükümet tarafından verildiği açıklandı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan’ın ayrılmasının ardından, rektörler ve üniversitelerin temsilcilerinden oluşan Üniversitelerarası Kurul toplandı. Rektörler, toplantı öncesinde, gazetecilerin sorularını cevapladılar.

Selçuk Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Süleyman Okudan:

Nerelerde görev yaptığını anlattı ve kendisini tanıttı. ’Her zaman desteğinizi bekliyorum. Beni ne zaman isterseniz arayabilirsiniz’ dedi. Biz yasalar değişmediği müddetçe türban yasağını uygulayacağız Sonuçta biz devlet memuruyuz, kamu görevlisiyiz. Yasaları uyguluyoruz. Toplantıda, hiçbir gerginlik olmadı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Mustafa Akaydın:

Türban yasağı bizim gündemimizde yok. Gündeme geldiği zaman tavrımızın ne olacağını daha önce beyan etmiştik. Öğretim üyelerinin özlük haklarıyla ilgili ciddi açılımlar beklendiği konuşuldu.

Gazi Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Kadri Yamaç:

Üniversitelerde herhangi bir şeyin uygulanması yasalarla belirlenir. Kişisel uygulamalarımız söz konusu olamaz. Sadece üniversiteler değil, bütün kamu kurumları yasaların çizdiği yolda hareket eder.

Ankara Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Nusret Aras:

Çok açık ve şeffaf bir yönetim sergileyeceğini söyledi. Üniversitelerle beraber olacağını, bizlerin de kendisine yardımcı olmamızı istedi. Türban yasağına ilişkin bir konu toplantıda gündeme gelmedi. Bizim üniversitemizin tavrı bu konuda açıktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün yasalarını, mahkemelerin kararlarını sonuna kadar uygularız. Ben Sayın Başkanın açıklamasında türban yasağını kastettiğini zannetmiyorum.

İnönü Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu:

Şu ana kadar YÖK Başkanı’nın katılmadığı bir ÜAK toplantısı hatırlamadığını. Türban yasağını kaldırmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Türkiye eğer bir hukuk devletiyse, ulema devleti değilse bu kararlar hepimizi bağlar.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut:

Üniversitelerde yasakların kalkmasında fayda var. Ancak burada türban kastediliyorsa bu konunun hassas ve tehlikelidir.

Serbest bırakılması, YÖK Başkanı’nın kişisel yetkisinde değil. Bu konu risk oluşturuyor.

/ ANKARA

15.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Her yerde kar, yağmur, fırtına

  Güç şartlar altında okuyorlar

  Bu halinle Meclise gelme

  Başörtülü öğrenci Meclise de gidememiş

  Rektörler direniyor

  Anayasa, özgürlüklerin teminatı olmalı

  Türkiye, AB dışında tutulamaz

  AB üyesi Türkiye, İslâm dünyasını Batıya açar

  Sınırda bayram heyecanı

  Şoförlere bayram uyarısı

  Kamyonda 88 kaçak yakalandı

  Takasla kurbanlık satışı

  AÜ böbrek naklinde dünya birincisi

  ‘Sevgi Mağazası’ yüzleri güldürüyor

  Ülkemize 22 milyon turist geldi

  Pilsiz dijital fotoğraf makinesi

  Vücud saatini düzenleyen gen bulundu

  Hafıza kaybına kameralı çözüm


 Son Dakika Haberleri