Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB üyesi Türkiye, İslâm dünyasını Batıya açar

Pakistan Maliye ve Ekonomik İşler Bakanı Salman Şah, Avrupa Birliği sürecindeki Türkiye’nin, tüm İslam ülkeleri için batıya bir ‘çıkış kapısı’ olduğunu söyledi.

.Türkiye’nin, Avrupa Birliği sürecinde gerçekleştirdiği reformların altını çizen Salman Şah, AB’ye tam üyelik yolunda ilerleyen Türkiye’nin, ekonomik, siyasi, çağdaş, demokratik, toplumsal ve kültürel başarılarıyla tüm İslam dünyasına liderlik yapabileceğini vurguladı.

Resmi bir ziyaret için Türkiye’ye gelen Pakistan Maliye Bakanı Salman Şah, Türkiye’nin yalnızca ekonomi alanında, siyasi alanda değil, toplumsal alanda da daha hoşgörülü bir toplum yapısına ulaşarak, başarılı yapısal reformlar gerçekleştirdiğini ifade ederek, sadece Pakistan ve bölge ülkelerinin değil, bir milyarı aşkın İslam dünyasının Türkiye’nin başarılı tecrübelerinden faydalanması gerektiğini bildirdi.

Nüfus açısından bir milyarı aşan İslam dünyasında, yeterli tabii kaynak, insan gücü ve pazar yapısının bulunduğunu anlatan Salman Şah, ‘’İslam dünyasının yakından izlediği Türkiye, İslam dünyasının ekonomik entegrasyonunu sağlayarak liderlik yapabilecek kapasiteye sahiptir’’ dedi. Türkiye’nin, İslam dünyası üzerindeki etkinliğini yineleyen Salman Şah, bir çok bölgesel sorunun çözülmesinde, Türkiye’nin bu gücünü kullanabileceğine de dikkati çekti. İslâm Dünyası Ekonomik Forumunun gelecek zirvesinin Kuveyt’te yapılacağını hatırlatan Salman Şah, Kuveyt’ten sonraki zirvesini de Türkiye’de yapmayı istediklerini vurguladı.

/ ANKARA

15.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Her yerde kar, yağmur, fırtına

  Güç şartlar altında okuyorlar

  Bu halinle Meclise gelme

  Başörtülü öğrenci Meclise de gidememiş

  Rektörler direniyor

  Anayasa, özgürlüklerin teminatı olmalı

  Türkiye, AB dışında tutulamaz

  AB üyesi Türkiye, İslâm dünyasını Batıya açar

  Sınırda bayram heyecanı

  Şoförlere bayram uyarısı

  Kamyonda 88 kaçak yakalandı

  Takasla kurbanlık satışı

  AÜ böbrek naklinde dünya birincisi

  ‘Sevgi Mağazası’ yüzleri güldürüyor

  Ülkemize 22 milyon turist geldi

  Pilsiz dijital fotoğraf makinesi

  Vücud saatini düzenleyen gen bulundu

  Hafıza kaybına kameralı çözüm


 Son Dakika Haberleri