Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Güç şartlar altında okuyorlar

Şehir merkezlerine uzaklıkları sebebiyle yardımlardan yeterince faydalanamayan Toroslar’daki çocuklar, ağır kış şartlarında eğitim mücadelesi veriyor. Özellikle Toros Dağlarının yüksek kesimlerindeki köylerde, ayaklarındaki lastik ayakkabı, hatta terlikle kilometrelerce yol yürümek zorunda kalan çocuklardan en şanslıları ise soğuktan korunacak bir mont bulanlar oluyor. Taşımalı eğitim sebebiyle, küçük yaştaki çocukların güç şartlar altında uzak merkezlere gittiği belirtiliyor.

Şehir merkezlerine uzaklıkları sebebiyle yardımlardan yeterince faydalanamayan Toroslar’daki çocuklar, ağır kış şartlarında eğitim mücadelesi veriyor. Özellikle Toros Dağları’nın yüksek kesimlerindeki köylerde, ayaklarındaki lastik ayakkabı, hatta terlikle kilometrelerce yol yürümek zorunda kalan çocuklardan en şanslıları ise soğuktan korunacak bir mont bulanlar oluyor.

Adana’da, köy çocuklarının okuma azmine ışık olmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarla tanınan Çukurova Türkmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, geçen yıl dağ köylerindeki 2 bin çocuğa ulaşabilirken, dernek tarafından ihtiyaç sahibi öğrencinin ise çok daha fazla olduğu belirtiliyor.

Dernek Başkanı İsmail Demirdüzen, yaptığı açıklamada, şehir içinde yoğun göç alan kenar semtlerdeki ailelerin, ‘’okuma yardımı’’, diğer vakıf yardımları ile çocuklarının ihtiyaçlarını kolayca giderebildiklerini, ancak dağ köylerinde çocuklara yapılan yardımların ise yok denecek kadar az olduğunu söyledi.

Uzak köylerde öğrenim mücadelesi veren çocukların, ‘’unutulduklarını’’, ancak alamadıkları destek sebebiyle devletini dışlamadıklarını anlatan Demirdüzen, ‘’Yardım yaptığımız bir çocuk, eğer kendisinde varsa, ‘Benim var arkadaşıma verin’ diyor. Bu onurlu davranış, dağ köylerindeki çocukların daha çok yardımı fazlasıyla hak ettiğini gösteriyor’’ dedi. Demirdüzen, Toros Dağları’nda her köye ulaşmaya çalıştıklarını da ifade ederek, bu yılki amaçlarının ise 5 bin çocuk olduğunu kaydetti.

Okullarını bırakıp tarlaya gidiyorlar

‘’Mevsimlik Tarım İşçiliği Nedeniyle Eğitimine Ara Veren İlköğretim Öğrencileri Araştırması’’nın sonuçlarını açıklayan Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, ‘’Adana, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep’te ilköğretime devam eden öğrencilerin yüzde 9.82’si ücretli tarım işçiliği sebebiyle okullarını erken terk edip, geç başlıyor’’ dedi.

Şanlıurfa’da da 3 yıl önce yapılan ve şehir merkezinden 7 kilometre uzaklıktaki GAP Anadolu Lisesi de geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Yolu hâlâ yapılmadığı için eleştirilen okula 3 yıldır gitmeye çalışan öğrencilerin özellikle yağışlı havalarda çamur deryasına dönen toprak yolda yürümek zorunda kaldıkları, geçen yıl okulu ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan’ın makam aracının da çamura saplandığı biliniyor.

/ ADANA

15.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Her yerde kar, yağmur, fırtına

  Güç şartlar altında okuyorlar

  Bu halinle Meclise gelme

  Başörtülü öğrenci Meclise de gidememiş

  Rektörler direniyor

  Anayasa, özgürlüklerin teminatı olmalı

  Türkiye, AB dışında tutulamaz

  AB üyesi Türkiye, İslâm dünyasını Batıya açar

  Sınırda bayram heyecanı

  Şoförlere bayram uyarısı

  Kamyonda 88 kaçak yakalandı

  Takasla kurbanlık satışı

  AÜ böbrek naklinde dünya birincisi

  ‘Sevgi Mağazası’ yüzleri güldürüyor

  Ülkemize 22 milyon turist geldi

  Pilsiz dijital fotoğraf makinesi

  Vücud saatini düzenleyen gen bulundu

  Hafıza kaybına kameralı çözüm


 Son Dakika Haberleri