Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

TV’lerdeki programlardan herkes şikayetçi

Ulusal televizyon kanallarının sabah kuşağında genellikle kadınlara yönelik programlardan kadın milletvekilleri de şikâyetçi oldu. Kadın vekiller, reyting kaygısının bir kenara bırakılarak, uzmanların önerileri doğrultusunda yeniden yapılandırılmasının toplum kalkınmasına katkı sağlayacağını bildirdiler.

AKP Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan, kadınların toplumun temel taşları olduğunu, bu anlamda toplumu yetiştiren kişilerin daha iyi eğitilmesi gerektiğini vurguladı. Kotan, mevcut çok sayıda kadın programının yanlış muhtevayla sunulduğunu, kadınların da bu sebeple çoğu zaman yanlış yönlendirildiğini söyledi.

Sabah kuşağındaki bazı programlarda aile içinde yaşanan özel olayların deşifre edildiğini, bunun yanlış olduğunu belirten Kotan, aile kurumuna saygısızlık yapıldığını ileri sürerek, ‘’Aile sağlıksız olursa, toplum da sağlıksız olur. Bu nedenle özel hayatı çok deşifre etmeleri yanlış. Kadının her anlamda gelişimi için doğru programlar hazırlanmalı. Bazı köylerde, kadınlar gün boyu televizyon başından kalkmıyor. Bu kişilere en azından doğru ve güzel şeyler vermeliyiz’’ dedi.

AKP İzmir Milletvekili Fatma Seniha Nükhet Hotar Göksel de kadın programlarının çok daha sınırlı ve daha doğru kurguyla hazırlanması gerektiğini, reyting uğruna kadınların yanlış yönlendirilmesinin kabullenilemez olduğunu kaydetti.

AKP Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ise reyting uğruna hazırlanan programların, sadece kadınları değil bütün toplumu etkilediğini, zaman zaman yapılan yayınların aile facialarına adeta dâvetiye çıkardığını vurguladı. Gürkan, “Bu konuda araştırma yapıp, önerge vermeyi düşünüyorum’’ dedi. CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur da bütün televizyon dizilerinin ve programlarının konunun uzmanları olan kişilerin denetiminde yazılması gerektiğine işaret etti.

AKP Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da milletvekili olmadan önce kadın programlarından rahatsız bir vatandaş olarak sürekli RTÜK şikâyet hattını aradığını, bundan sonra da Meclis çatısı altında bu sorunları dile getirmeye çalışacağını söyledi.

Türkmenoğlu, sadece kadın programlarının değil çok sayıda yapımın, başta çocuklar olmak üzere bütün halkı olumsuz etkilediğini belirtti.

/ ADANA

20.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hacılar şeytan taşladı

  Kardeşlik pekişecek

  Liderlerin bayram programı

  Yargıtayda seçime doğru

  Türkiye, AB’ye yeni ufuklar açar

  Alemdaroğlu, yargılanacak

  2008, atılım yılı olsun

  Cindoruk, aday olmayacak

  Siyasette emanetçilik yoktur

  Kurbana eziyetin cezası 1.645 YTL

  Kurban eti nasıl değerlendirilmeli?

  Kurbanlıklara eziyet etmeyin

  İstanbul'da soğuk var, yağış yok

  Maalesef yoksulluk çoğalıyor

  Ilgaz’da kar kalınlığı 1 metre

  Kalp ve damar hastaları soğuk havalara dikkat

  Diyanet-Sen yeni yerinde

  TV’lerdeki programlardan herkes şikayetçi

  Hücreler yağı nasıl depoluyor?

  Cezaevinden kurbanlık satışı

  Dünyanın 7 yeni harikası seçiliyor

  Bayramda güne kahvaltıyla başlayın


 Son Dakika Haberleri