Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye, AB’ye yeni ufuklar açar

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Selim Yenel, Türkiye’nin AB üyeliği hedefinin çok sayıda Türk’ün yaşadığı Avusturya dahil bütün AB üye ülkelerinin önünde yeni ufuklar açacağına inandığını belirtti.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Selim Yenel, Kurban Bayramının dostluk, dayanışma gibi güzel hisleri her zamankinden daha güçlü yaşayabilme ve ifade edebilme imkânı sunduğunu belirtti ve yeni yılın hem Türkiye’ye hem de dünyaya müreffeh, huzurlu, barışçı günler getirmesini diledi.

Büyükelçi Yenel, yayımladığı bayram ve yeni yıl mesajında, Avusturya’daki Türk toplumuna da “ülkemizi tanıtıcı, mevcut ön yargıları giderici çalışmaların sürdürülmesi, Türkiye’nin AB üyeliğinin AB için bir kazanım olduğunun hükümet ve kamuoyuna anlatılması bakımından önemli görevler düştüğünü” belirtti.

Büyükelçi Yenel, mesajında özetle şunları kaydetti: “2007 yılına veda ederek, yeni yıla girmeye hazırlandığımız günlere rastgelen mübarek Kurban Bayramını Türkiye olarak geleceğe umutla baktığımız olumlu bir ortamda kutlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Yıl içinde Türkiye’de genel seçimlerden sonra istikrarlı bir hükümet kurulmuştur. Türk ekonomisi son yıllarda yakaladığı gelişme ivmesini sürdürmektedir. Yılın özellikle son aylarında artış gösteren ve hepimizi derin kedere boğan terör sorunu karşısında Türk halkının tek bir vücut olduğunu göstermesi teselli olmuştur.”

Avusturya’da yaşayan Türklerin bir taraftan Türkiye’deki gelişmeleri yakından izlemesinden ve gelişmeler karşısında duydukları tepkileri göstermesinden memnuniyet duyulduğunu, diğer yandan da Avusturya’yı benimsemesinin, bu ülkenin sevincine ve tasasına içtenlikle ortak olmasının, Avusturya toplumuna katkıda bulunmasının arzu edildiğini belirten Büyükelçi Yenel, “Her şeyden önce Türk toplumunun refah ve huzuru için bunun önem taşıdığına inanıyoruz” ifadesini kullandı. “Bu ortam içinde Kurban Bayramı, her zaman olduğu gibi bizlere dostluk, dayanışma gibi güzel hisleri her zamankinden daha güçlü yaşayabilme ve ifade edebilme imkânını sunuyor” diyen Büyükelçi Yenel, “Yeni yılın hem Türkiye’ye hem de dünyaya müreffeh, huzurlu, barışçı günler getirmesini temenni ettiğini” kaydetti.

Türkiye’nin gündeminde yeni yılda da önemli yer alacak Türkiye-AB ilişkilerinin Avusturya’daki Türk toplumunu da yakından ilgilendirdiğine işaret eden Büyükelçi Yenel, “Türkiye’nin, AB ile 2006 yılından beri yürütmekte olduğu müzakere sürecine aynı kararlılıkla devam ettiğini ve Türkiye’nin AB üyeliği hedefinin çok sayıda Türk’ün yaşadığı Avusturya dahil tüm AB üye ülkelerinin önünde yeni ufuklar açacağına, medeniyetler arasındaki uyuma katkıda bulunacağına inandığını” belirtti.

Mesajında, “Avusturya’da yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarının sağlanması ve eğitim başta olmak üzere karşılaştıkları sorunlarına çözüm bulunmasına yönelik olarak Avusturya makamlarıyla işbirliği yapılması önceliklerimizi oluşturmaktadır” diyen Büyükelçi Yenel, “Bu vesileyle Avusturya’da Türklerin her alandaki haklarından azamî şekilde yararlanabilmek, sorunlarına çözüm bulabilmek için birlik ve dayanışma içinde olmalarının önemini vurgulamak istiyorum” ifadesini kullandı.

Büyükelçi Selim Yenel, “Bu düşüncelerle Türk toplumunun Kurban Bayramını ve Yeni Yılını kutluyor, bu özel günleri aileleri ve yakınlarıyla huzur ve mutluluk içinde geçirmelerini diliyorum” dedi.

/ VİYANA

20.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hacılar şeytan taşladı

  Kardeşlik pekişecek

  Liderlerin bayram programı

  Yargıtayda seçime doğru

  Türkiye, AB’ye yeni ufuklar açar

  Alemdaroğlu, yargılanacak

  2008, atılım yılı olsun

  Cindoruk, aday olmayacak

  Siyasette emanetçilik yoktur

  Kurbana eziyetin cezası 1.645 YTL

  Kurban eti nasıl değerlendirilmeli?

  Kurbanlıklara eziyet etmeyin

  İstanbul'da soğuk var, yağış yok

  Maalesef yoksulluk çoğalıyor

  Ilgaz’da kar kalınlığı 1 metre

  Kalp ve damar hastaları soğuk havalara dikkat

  Diyanet-Sen yeni yerinde

  TV’lerdeki programlardan herkes şikayetçi

  Hücreler yağı nasıl depoluyor?

  Cezaevinden kurbanlık satışı

  Dünyanın 7 yeni harikası seçiliyor

  Bayramda güne kahvaltıyla başlayın


 Son Dakika Haberleri