Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ankara'da şiddetli deprem

Ankara’nın Bala ilçesinde saat 11.48’de 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 11.48’de merkez üssü Ankara’nın Bala ilçesi olan 5,7 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Depremin, gözlemsel şiddet skalasında ‘’şiddetli’’ grubunda yer aldığı ifade edildi. Yetkililer, yine aynı yerde saat 09.36’da 4.0 ve saat 09.51’de 3.1 büyüklüklerinde 2 deprem, ayrıca saat 10.12’de, 10.27’de ve 10.57’de de küçük çaplı sarsıntılar yaşandığını kaydettiler.

Depremin meydana geldiği Bala’nın Yeniyapan köyünde cami minaresinin yıkıldığı, Sırapınar ve Avşar beldelerinde de bazı binaların hasar gördüğü bildirildi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bala ilçesinde meydana gelen depremde, herhangi can kaybı, yaralanma, hasar meydana gelmediğini, hayvan telefi olmadığını belirterek, sadece eski, terk edilmiş bazı evlerde hasar meydana geldiğini bildirdi.

Bu arada, Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi’nden (AFOM) bölgeye bir ekip gönderildi. Öncü olarak nitelendirilen bu ekibin durum ve ihtiyaç tesbiti yapacağı, gerekirse ihtiyaç duyulacak malzemelerin bölgeye gönderileceği belirtildi.

Deprem, Konya şehir merkezi ile birçok ilçede, ayrıca Aksaray’da da hissedildi. Kısa süreli endişenin yaşandığı bu bölgelerde, can ve mal kaybı olmadığı bildirildi. Bu arada, depremin Kırıkkale, Çankırı, Kayseri, Yozgat ve diğer bazı merkezlerde de hissedildiği öğrenildi.

FETHİYE’DE DE DEPREM

Muğla’nın Fethiye ilçesinde ise saat 10.23’te 3.9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Fethiye şehir merkezi, Kemer beldesi ve Dalaman ilçesinde hissedilen depremde can ve mal kaybı olmadığı öğrenildi.

/ ANKARA

21.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ankara'da şiddetli deprem

  Soğuğa rağmen

  Liderler bayram namazında

  Yatılı bayramlaşma sevindirdi

  Kapıkule'de Bayram yoğunluğu

  Etiyopya’da bayram coşkusu

  Acemi kasaplar hastahaneleri doldurdu

  Bu yıl 3 bin 469 kişi kayboldu

  Televizyon tansiyon yapıyor

  Yağda ve kömürde et pişirmeyin

  Sağlıklı dişler için florür


 Son Dakika Haberleri