Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yatılı bayramlaşma sevindirdi

Suriye’deki yakınlarıyla bayramlaşacak Türk vatandaşlarının, Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan geçişleri başladı. Hatay Valisi Ahmet Kayhan, yaptığı açıklamada, Suriye devletiyle yapılan protokol gereği, Kurban Bayramı’nda Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan 28 bin, Yayladağı Gümrük Kapısı’ndan da 9 bin kişinin Suriye’deki akrabalarıyla bayramlaşmaya gideceğini söyledi.

Suriye’deki yakınlarıyla bayramlaşacak Türk vatandaşlarının, Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan geçişleri başladı.

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, yaptığı açıklamada, Suriye devletiyle yapılan protokol gereği, Kurban Bayramı’nda Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan 28 bin, Yayladağı Gümrük Kapısı’ndan da 9 bin kişinin Suriye’deki akrabalarıyla bayramlaşmaya gideceğini söyledi. Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan geçişlerin bugün sabahın erken saatlerinde başladığını belirten Kayhan, bugün de Yayladağı Gümrük Kapısı’ndan geçiş olacağını ifade etti. Kayhan, Cilvegözü Gümrük Kapısı’nın modernizasyonunun yapılması sayesinde, daha önceki yığılmaların önlendiğini belirterek, Türk vatandaşlarının, verilen süreyi aşmamaları ve gümrük mevzuatına dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Vali Kayhan, Kurban Bayramı sebebiyle Suriye’nin Bab-ül Havva Gümrük Kapısında düzenlenen protokol bayramlaşma törenine de katıldı. Kayhan ve beraberindekileri burada İdlip Valisi Dr. Atıf El Neddaf ve diğer yetkililer karşıladı. Milli marşların okunmasının ardından konuşmasına, dost ve kardeş ülke olarak nitelendirdiği Suriyelilerin bayramını kutlayarak başlayan Kayhan, bayramların toplumların heyecanı, coşkuyu ve mutlulukları paylaştıkları anlamlı günler olduğunu söyledi.

Kayhan, Sadece Hatay’dan 37 bin 500 kişinin Suriye’deki akrabalarıyla bayramlaşacağını belirterek, ‘’bu durum komşumuzla ilişkilerin önemini kanıtlıyor’’ dedi.

/ REYHANLI

21.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ankara'da şiddetli deprem

  Soğuğa rağmen

  Liderler bayram namazında

  Yatılı bayramlaşma sevindirdi

  Kapıkule'de Bayram yoğunluğu

  Etiyopya’da bayram coşkusu

  Acemi kasaplar hastahaneleri doldurdu

  Bu yıl 3 bin 469 kişi kayboldu

  Televizyon tansiyon yapıyor

  Yağda ve kömürde et pişirmeyin

  Sağlıklı dişler için florür


 Son Dakika Haberleri