Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Soğuğa rağmen

Kurban Bayramı’nın heyecanı ve sevinci ilk olarak camilerde yaşandı. İstanbul’da sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yollara düşen vatandaşlar, camilere akın ederken Sultanahmet Camii de binlerce vatandaşla dolup taştı. Edirne’de bulunan tarihi Selimiye Camii de izdiham yaşanan camiler arasındaydı. İçeri sığmayanların bir kısmı eksi derecedeki soğuk havaya rağmen avluda namazını kıldı. Kurban Bayramı bütün dünyada olduğu gibi Diyarbakır’da da büyük coşkuyla kutlanıyor. Sabah saatlerinde camilere akın eden Diyarbakırlılar bir ağızdan getirdiği salâvat ve tekbirlerle birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Yurtta Kurban Bayramı’nın heyecanı ve sevinci ilk olarak camilerde yaşandı. İstanbul’da sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yollara düşen vatandaşlar, camilere akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren Sultanahmet Camii’ne gelen binlerce vatandaş, camiyi doldurdu. Şadırvanda abdest alan yediden yetmişe İstanbullular, omuz omuza saf tuttu. Bayrama kavuşmanın huzurunu yaşayan vatandaşlar, vaazı dinledi. Namaz vakti geldiğinde ise binlerce vatandaş yine huşu içerisinde namaza durdu. Namazın ardından cemaat, hep bir ağızdan tekbirler getirdi ve bayram hutbesini dinledi. Daha sonra vatandaşlar, cami avlusunda birbirleriyle bayramlaştı.

Bayrama kavuşmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, bayramın birlik ve beraberliğe vesile olması temennisinde bulundu. Bazı vatandaşların Çorlu, Tekirdağ gibi yerlerden bayram namazını kılmak için çocuklarıyla Sultanahmet Camii’ne geldiği görüldü. Bayramı namazını Eyüp Sultan Camisi’nde kılmak isteyen vatandaşlar ise, cami içinin dolması sebebiyle soğuk havaya rağmen avluda ve cami dışında saf tuttular. Namaz çıkışında birbirleriyle bayramlaşan vatandaşlara lokum dağıtıldı.

DİYARBAKIR ULU CAMİİ’DE

BAYRAM NAMAZI İKİ KEZ KILINDI

Kurban Bayramı bütün dünyada olduğu gibi Diyarbakır’da da büyük coşkuyla kutlanıyor. Sabah namazından sonra camilerin hoparlörlerinden okunan salavatlar şehre mânevî bir atmosfer kattı. Diyarbakır halkının çoğu beşinci haremi şerif olması sebebiyle mânevî havası olan Gazi caddesi’ndeki Ulu Cami’ye akın etti. Sabah namazıyla birlikte dolmaya başlayan cami, bayram namazı saatinin yaklaşmasıyla taştı. Havanın soğuk olmasını sebebiyle cami avlusunda duramayan cemaat içeri girmek için adeta birbiriyle yarıştı. Bayram öncesi verilen vaazda ise Kurban Bayramı’nın önemine değinildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurahman Kurt’un da bayram namazını kıldığı Ulu Cami’de ikinci rekâtta rükûya gitmeden secdeye giden imam namazı üç rekata tamamladı. Daha sonra cemaate açıklama yapan imam rükûye gitmediği için bir rekâtın sayılmadığını, o yüzden üç kıldırdığını söyledi. Cemaatten özür dileyen imam, daha sonra bayram namazını yeniden kıldırdı.

Farklı ülkelerden 380 öğrenci Kayseri'de

Kayseri’de ise Kurban Bayramı, sabah camilerde bayram namazının kılınmasıyla başladı. Hunat Camii’nde kılınan bayram namazında 26 farklı ülkeden 380 öğrenci vardı. Yöresel kıyafetleriyle bayramı karşılayan öğrenciler, namaz sonrası cemaatle bayramlaştı. Kayserililer, bayram namazından sonra Mozambik, Madagaskar, Bosna Hersek, Kenya gibi ülkelerden gelen 380 öğrenciyi gruplar şeklinde evlerinde misafir etti. AKP Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, 26 ülkeden 380 öğrencinin bayram namazına katıldığını hatırlatarak, “Bu bizim için çok farklı. Başka ülkelerden gelen öğrenci arkadaşlarımızla birlikte sabah namazını kıldık. Yine onlarla birlikte bayramı geçireceğiz. Onların burada yetişmeleri, Türk kültürünü öğrenip Türk insanının yakından tanıyacakları için ilerde ülkemizin gönüllü büyükelçileri olacaktır” ifadesini kullandı.

İstanbul’da kurban bayramı

İstanbul’daki kurban kesim alanlarında ve trafikte yoğunluk yaşandı. Soğuk hava ve yer yer yağmurun etkili olduğu şehirde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin belirlediği kurban kesim alanları ile satış yerlerine araçlarıyla ulaşmak isteyen vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren trafikte yoğunluk oluşmasına sebep oldu. Satış yerlerinde kurbanlık alma telaşı yaşayan bazı vatandaşların, aldıkları kurbanlıkları otomobillerinin bagajlarına ve kiraladıkları kamyonetlere yükleyerek götürdükleri görüldü. Bazı vatandaşlar da aldıkları küçük baş kurbanlıkları omuzlarında taşıyarak kesim alanına ulaştırdı.

Bu arada, önceki yıllarda yaşanan sokak araları ve cadde kenarları başta olmak üzere hijyenik olmayan şartlarda kurban kesiminin de büyük oranda azaldığı dikkat çekti.

/ İSTANBUL/ KAYSERİ

21.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ankara'da şiddetli deprem

  Soğuğa rağmen

  Liderler bayram namazında

  Yatılı bayramlaşma sevindirdi

  Kapıkule'de Bayram yoğunluğu

  Etiyopya’da bayram coşkusu

  Acemi kasaplar hastahaneleri doldurdu

  Bu yıl 3 bin 469 kişi kayboldu

  Televizyon tansiyon yapıyor

  Yağda ve kömürde et pişirmeyin

  Sağlıklı dişler için florür


 Son Dakika Haberleri