Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Liderler bayram namazında

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı namazını Süleymaniye Camisi’nde kıldı. TBMM Başkanı Köksal Toptan ise bayram namazında, Zonguldak’ın Rat Mahallesi’ndeki Uğur Camisindeydi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan namazını Altunizade’deki Marmara İlahiyat Vakfı Camisinde, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya’da Tekeli Paşa Camisi’nde kıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı namazını Süleymaniye Camisi’nde kıldı. Conrad Otel’den çıktıktan sonra Süleymaniye Camisi’ne gelen ve bayram namazını burada kılan Cumhurbaşkanı Gül, namazın ardından vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Cami avlusundaki türbeleri de ziyaret eden Gül, cami çıkışında kendisini bekleyen basın mensuplarının da bayramlarını kutladı. Cumhurbaşkanı Gül, ‘’Hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Bütün milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Bayramın, milletimiz, halkımız, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er’in eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Gül, cami çevresinde de kısa bir yürüşüş yaptı.

TOPTAN: GELECEK DAHA AYDINLIK OLACAK

TBMM Başkanı Köksal Toptan ise, Zonguldak’ın Rat Mahallesi’ndeki Uğur Camisinde bayram namazını kıldı. Namaz çıkışı çocuklarla ve vatandaşlarla bayramlaşan Toptan, Kurban Bayramı’nın Türk milletine, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini dilediğinde bulundu. Toptan, şöyle konuştu:

‘’Bir bayramı daha dünyada acılar içinde geçiriyoruz. Çocuklar, Irak’ta savaş nedeniyle, Afrika’da da açlıktan ölmeye devam ediyorlar. Umuyorum bir daha ki bayramlara bu tür acıları görmeyiz. Türkiye, Allah’a çok şükür çok iyi yolda. Her alanda, her konuda uluslararası kamuoyunun desteğini de almak suretiyle büyük mücadele veriyor. Bir taraftan kalkınmasını, diğer taraftan terörle mücadelesini sürdürüyor. Öbür taraftan da yurt içinde halkın demokratik hak ve özgürlükler alanını genişletmeye devam ediyor. Türkiye olarak çok güzel ve iyi yoldayız. Gelecek Türkiye için daha aydınlık olacaktır.’’

ERDOĞAN, BAYRAMA

İSTANBUL’DA GİRDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Kurban Bayramı namazını İstanbul’da kıldı. Erdoğan, Üsküdar Emniyet Mahallesi’ndeki evinden çıkarak geldiği Altunizade’deki Marmara İlahiyat Vakfı Camisinde önce sabah namazını, ardından da bayram namazını kıldı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır’ın eşlik ettiği Erdoğan, daha sonra vatandaşlarla bayramlaştı. Erdoğan, bayram namazı sonrası, basın mensuplarıyla da bayramlaştı.

Başbakan Erdoğan, bayram mesajı olup olmadığını soran gazetecilere, öncelikle tüm milletin Kurban Bayramını tebrik ettiğini belirterek, bayramın gerek Türk Milleti, gerek İslam dünyası, gerekse tüm insanlık için barışa ve sevgiye vesile olmasını diledi.

BAKANLAR KOCATEPE CAMİSİ’NDE

Devlet bakanları Said Yazıcıoğlu ve Mehmet Aydın ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ bayram namazını Kocatepe Camisi’nde kıldılar. Bayram namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar Kocatepe Camisi’ne geldi. Aydın, Yazıcıoğlu, Atalay, Babacan ve Akdağ, bayram namazının ardından birbirleriyle ve cemaatle bayramlaştılar.

Deniz Baykal memleketinde

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya’da tarihi Kaleçi semtindeki sabah gezintisinin ardından, bayram namazını Tekeli Paşa Camisi’nde kıldı.

Bayram namazı için sabah erken saatlerde Konyaaltı Caddesi’ndeki evinden CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli tarafından otomobille alınan Baykal, namaz öncesi tarihi Kaleiçi semtinde gezinti yaptı. Baykal, gezintinin ardından merhum dedesi Şeyh Ahmet Efendi’nin de imamlık yaptığı Tekeli Paşa Camisinde bir süre hutbe dinledi, ardından bayram namazını kıldı. Namaz çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Baykal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada milletin ve tüm Müslümanların bayramını kutladı.

ŞAHİN ÇOCUKLARA 5’ER YTL VERDİ

Parti teşkilatındaki bayramlaşma için Antalya’nın Alanya ilçesine gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ise bayram namazını Emine Özmüftüoğlu Camisi’nde kıldı. Cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Şahin, elini öpen çocuklara 5’er YTL harçlık verdi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, bayramın barış ve huzura katkı sağlaması dileğinde bulundu. Gazetecilerin de bayramını kutlayan Şahin, ‘’Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile mücadele ederek, onunla, onun güvenlik güçleriyle savaşarak amaçlarına ulaşamayacaklarını terör örgütü ve mensuplarının anlamalarını diliyorum’’ dedi.

BAKAN ÇİÇEK VE GÖNÜL AFYONKARAHİSAR’DA

Kurban Bayramı’nda tatil için Afyonkarahisar’da termal tesisi tercih eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile bayram namazını otelde hazırlanan mescitte kıldı. Cemaatle bayramlaşan bakanlar, bayramın tüm Türkiye ve Müslüman alemi için hayırlı olmasını dilediler.

ERBAKAN EYÜP CAMİİ’İNDE

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, bayram namazını Eyüp Sultan Camisi’nde kıldı. Camiye sabah erken saatlerde gelen Erbakan, namazın ardından cemaatle bayramlaştı. Erbakan, cami çıkışında kendisini bekleyen gruptakilerin ‘’Mücahit Erbakan’’ sloganları eşliğinde otomobiline binerek camiden ayrıldı.

TALAT HALKLA BAYRAMLAŞTI

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, eşi Oya Talat’la birlikte Cumhurbaşkanlığında halkın bayram tebriğini kabul etti. Tebrik kabulüne, devlet ve hükümet yetkilileri, askeri erkan ile halk katıldı. Talat, tebrik sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin terörle mücadelesine dünyanın vereceği desteğin, dünyanın İslam’a bakışı açısından da önemli bir gösterge olacağına işaret ederek, “Bir laik İslam ülkesinin terör karşısındaki mücadelesine destek olmak ve onun terörden kurtulmasına yardımcı olmak, sadece dünya barışına ve kültürler arası işbirliğine yardımcı olur” dedi.

/ İSTANBUL

21.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ankara'da şiddetli deprem

  Soğuğa rağmen

  Liderler bayram namazında

  Yatılı bayramlaşma sevindirdi

  Kapıkule'de Bayram yoğunluğu

  Etiyopya’da bayram coşkusu

  Acemi kasaplar hastahaneleri doldurdu

  Bu yıl 3 bin 469 kişi kayboldu

  Televizyon tansiyon yapıyor

  Yağda ve kömürde et pişirmeyin

  Sağlıklı dişler için florür


 Son Dakika Haberleri