Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Rojin: Yasaklar son derece ilkel

Geçmiş yıllarda Kürtçe müziğin yasaklanmasını "son derece ilkel" bulan Rojin, "Bunu konuşmaktan utanıyorum. İsterim ki başka şeyler konuşalım" dedi.

Genç Yaklaşım'ın Ocak sayısı çıktı. "Amaç, arayış" konusunu kapağına taşıyan dergide, birbirinden ilginç röportajlar da var.

Çıkardığı Kürtçe albümlerle adından söz ettiren Rojin'le yapılan söyleşi de bunlardan biri.

"Hiçbir halkın hiçbir halkı aşağılamaya küçümsemeye hakkı yok. Hepimiz insanız, ağladığımızda aynı tuzlu gözyaşlarını akıtıyoruz. Ayrımcılık ve faşizan duygular çok kötü bir şey" diyen Rojin, geçmiş yıllarda Kürtçe müziğin yasaklanmasını da "son derece ilkel" buluyor.

Rojin, hem Türkçe, hem Kürtçe karışık albümler çıkarmasını ise, "Hem Türkçe hem Kürtçe şarkılar olması da bu ülkede yaşayan bütün unsurların kardeş olmasıyla alâkalı" sözleriyle açıklıyor.

Genç Yaklaşım yine dopdolu

Gençliğin amaçsızlığının nedenlerini ve nasıllarını araştırırken, yapılması ve yapılmaması gerekenler üzerinde duran Genç Yaklaşım'da, Yusuf Sönmez, insanın aradığı şeye göre değer kazanacağına dikkat çekerek, "Şifre, her şeyde ve her yerde O'nu anmak, O'nu anlamaktır" diyor.

Aykut Tanrıkulu ise, "Abes olmaktan ve dipsiz karanlıklara düşmekten" kurtulmanın yolunun "kâinatı değil, nefsi parçalamak"tan geçtiğini anlatıyor.

Osman Yiğit, hayatı anlamlandırmaya, bazı şeyleri "unutarak" başlamamızı önerirken, Levent Bilgi, meselenin temelinde "derinlik korkusu" olduğuna işaret ediyor.

03.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Rojin: Yasaklar son derece ilkel

  Semaya ilgi devam ediyor

  Türk-İslâm musikîsine dev arşiv


 Son Dakika Haberleri