Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Semaya ilgi devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2007 Mevlânâ Yılı'nda dünyanın yaklaşık 100 şehrinde sema gösterisi düzenledi. Sema gösterilerinin yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördü.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, UNESCO'nun Mevlânâ Yılı ilan ettiği 2007'de yurt içi ve dışında birçok program organize ettiklerini söyledi.

Bu programların geri dönüşünün çok iyi olduğunu ifade eden Akyürek, Mevlânâ'yı yurt dışında daha fazla tanıtma, Konya'ya daha fazla turist çekme imkanı bulduklarını bildirdi.

Yurt dışı programlarında sema gösterilerinin büyük ilgi gördüğünü dile getiren Akyürek, ''Sadece belediye olarak imkânlarımız ölçüsünde dünyanın 100'e yakın şehrinde sema gösterisi düzenledik. Hindistan'dan ABD'ye, Güney Kore'den Belçika'ya kadar birçok ülkedeki sema gösterileri yoğun ilgiyle karşılandı. Bu ay yapılacak gösterilerle yurt dışı sema gösterisinde 100'ü geçmeyi planlıyoruz'' dedi.

Halen birçok ülkeden sema gösterisi için yoğun talep aldıklarını belirten Belediye Başkanı Akyürek, ''Ülkelerinde sema gösterisi düzenlememizi istiyorlar. Bu konuda henüz karar vermedik. İmkanlarımızı değerlendirip taleplere cevap vermeye çalışacağız'' diye konuştu.

Geçen yıl belediye olarak Mevlânâ'nın 734. Vuslat Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri (1-17 Aralık) hariç her hafta sonu sema gösterisi düzenlediklerini ifade eden Akyürek, bu yıl da her cumartesi akşamı Mevlânâ Kültür Merkezinde sema gösterisi yapılacağını bildirdi.

Akyürek, sema gösterilerinin yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.

03.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Rojin: Yasaklar son derece ilkel

  Semaya ilgi devam ediyor

  Türk-İslâm musikîsine dev arşiv


 Son Dakika Haberleri