Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yıldırım: Suriye bizim komşumuz

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin en uzun kara sınırının Suriye ile olduğunu hatırlatarak, ''Türkiye'nin Suriye ile ilişkilerini artırarak devam ettirmesi gayet doğal bir gelişmedir. Bizim ilişkilerimizin gelişmesi başkalarını rahatsız edecek değil, aksine bölge barışı için 'olmazsa olmaz' bir gelişme olarak görüyoruz'' dedi.

Yıldırım, resmi bir ziyaret için Ankara'da bulunan Suriye Ulaştırma Bakanı Yarub Süleyman Bedr ile bakanlıkta bir araya geldi. Yıldırım ve Bedr, heyetler arası görüşme öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Suriye sınırında bulunan ve şu anda kapalı olan Çobanbey- Ali Raee demiryolu geçişininde mayınlı bir alan olduğunu anlatan Yıldırım, mayınların temizlenmesinin ardından sınır kapısının bahar aylarında açılacağını ve iki ülke arasındaki demiryolu sınır kapısının 3'e çıkacağını söyledi. Yıldırım, Mersin-Halep ve Gaziantep-Halep arasında demiryolu ile yolcu taşımacılığı imkanlarının araştırıldığının ve iki ülke demiryolu idarelerinin Halep'te demiryolu araçları üretecek bir fabrika kuracaklarını ifade etti. Havacılıkta da Türkiye-Suriye arasında hem seferlerin hem de destinasyonların artırılmasını öngören mutabakat zaptı imzalayacaklarını belirten Yıldırım, İstanbul, Ankara ve Antalya'dan Şam Halep ve Lazkiye'ye seferler gerçekleştirileceğini kaydetti. Magosa ile Lazkiye arasında yolcu taşımacılığına yönelik deniz seferlerinin geçen yıl başladığını hatırlatan Yıldırım, ''KKTC'ye yönelik haksız ambargoya karşı çok güçlü ses Suriye'den geldi. Bunu takdirle karşılıyoruz'' dedi.

Türkiye'nin Suriye ile sınırının yaklaşık 800 kilometre olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle devam etti: ''Diğer komşularımıza nazaran en uzun sınırımız Suriye ile. Bu bakımdan Türkiye'nin Suriye ile ilişkilerini artırarak devam ettirmesi gayet doğal bir gelişmedir. Bizim ilişkilerimizin gelişmesi başkalarını rahatsız edecek değil, aksine bölge barışı için 'olmazsa olmaz' bir gelişme olarak görüyoruz. Bu bakımdan da hiç kimsenin komşularımız ile ortaya koyduğumuz bu iyi ilişkileri farklı bir şekilde yorumlamasını arzu etmiyoruz. İlişkilerimizin gelişmesi hem Irak'ta hem Filistin'de hem bölgenin tamamında istikrarsızlığın sona ermesi, barışın hakim olması için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum.''

/ ANKARA

04.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Risâle-i Nur'un gençlere etkisine hayranım

  EN PAHALI ELEKTRİK BİZDE

  AB'den vazgeçmeyin

  Yıldırım: Suriye bizim komşumuz

  CHP hukuku katlediyor

  301 utancına son verilsin

  Aleviler için çalışma

  Dink cinayetini araştıracak komisyon çalışmalarına başladı

  Gül: Kıbrıs'ta BM'yi esas alıyoruz

  1 haftada 123 kilo uyuşturucu ele geçirildi

  Asgarî ücrete iptal dâvâsı

  Türkiye'de muhalefet boşluğu var

  Bülent Ecevit'in arşivi yayımlanıyor

  Baran Tursun'u öldüren kurşuna inceleme

  Hastanelerde sancılı başlangıç

  Ev kadınlarına elektrik tasarrufu eğitimi verilecek

  İstanbul'a kar uyarısı

  Buz çözücü sistem devrede

  İSKİ, âfetlere teknolojiyle hazırlanıyor

  Evlilikleri sadakat ve sevgi üzerine kurun

  Hipertansiyonlu sayısı 20 milyon

  Sigara içilmeyen yerlerde, sigaraya başlama oranı az

  'Cep'leri aşırı kullanmayın

  Moral bozan sözler, anne sütünü azaltıyor

  Veremde erken teşhis çok önemli

  Ağıza bağlanan atkılar sık sık yıkanmalı

  Bilgisayar tehdit ediyor

  İnternet kullanımında 16. sıradayız

  Türkiye'den yeni reklâm kampanyası


 Son Dakika Haberleri