Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Miniklere tüketici eğitimi

Tüketiciler Birliği Konya Şubesi tarafından hazırlanan yaklaşık 85 bin YTL bütçeli proje kapsamında ilk ve orta öğretim okullarında öğretmen ve öğrencilere yönelik tüketici haklarına yönelik eğitim verilecek, kitapçıklar dağıtılacak.

Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, yaptığı açıklamada, Türkiye'de toplumun önemli çoğunluğunun tüketici hakları konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını, genelde haklarını aramayı bilmediğini söyledi.

Kişilerin, ancak çok büyük kayıplarda haklarını aramak için harekete geçtiğini dile getiren Dinç, bunda bile kişinin nasıl, ne şekilde, nereye başvuracağı hakkında en küçük bilgisinin olmadığını, çevresinden aldığı yardımlarla güçlükle hakkını aramaya çalıştığını bildirdi. Konya Şubesi olarak binlerce YTL değil, 1 YTL'lik hak ihlâlinde bile tüketicilerin haklarını araması, toplumun bu konuda bilinçlenmesi için proje geliştirdiklerini belirten Dinç, şunları kaydetti:'' "Bu konuda da çalışmaların çocuk yaşta başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Temelden başlayacak eğitimle toplumun bu konuda daha dikkatli ve özenli hareket edeceğine inanıyoruz. Bu düşünceyle Tüketici Uzmanları Yetiştirme Projesi'ni hazırladık. Projemiz, AB Katılım Öncesi Süreçte Sivil Toplumun Güçlendirilmesi Programı çerçevesinde Merkez Finans ve İhale Birimi'nce uygun görüldü ve yaklaşık 85 bin YTL desteklendi. Projemiz Ocak ayında başlayacak okulların kapanacağı Haziran ayında bitecek.''

Dinç, proje kapsamında, ilk ve orta öğretim okullarında öğretmen ve öğrencilere, tüketici yasası, tüketici hakları, hak arama yolları, tüketici bilinci, gıda, çevre ve toplum sağlığı konularında eğitim verileceğini, kitapçıklar dağıtılacağını söyledi.

Amaçlarının okullarda toplam 160 öğretmen ve 256 öğrenciye birebir eğitim vermek olduğunu ifade eden Dinç, ''Öğretmen ve öğrenciler aracılığıyla okullarda tüketici kulüpleri kurulmasını sağlayacağız. Böylece on binlerce çocuğa, ardından aileleri de hesaba katıldığında yüz binlerce kişiye tüketici haklarını anlatmış olacağız'' dedi.

Toplum Sağlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi ile ortaklaşa yürütülecek proje ile tüketici hakları konusunda daha bilinçli bir toplum oluşturma çabasına katkı sağlayacaklarını belirten Dinç, ''Tüketiciler, KDV'deki düşüşleri bile izlesin, mağdur olmasın istiyoruz. Alış verişlerde dikkatli olsunlar, daha kaliteli ürün tüketsinler, en küçük mağduriyette nasıl hakkını arayacaklarını bilsinler arzu ediyoruz. Bence, mağazalar, alış veriş merkezleri, satıcılar bundan sonra çocuklara dikkat etsinler'' diye konuştu.

/ KONYA

09.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Terör örgütü sonun başlangıcında

  Yeni süreçte sabırlı olunmalı

  Diyarbakır'da bir acı daha

  Bombacı yakalandı

  DTP: Elimizi taşın altına koymaya hazırız

  Şahin: 301. maddede sorun kalmadı

  MHP, 301'den vazgeçmiyor

  Toptan: Meclis'teki DTP'den şikâyetim yok

  YÖK şeffaf ve hesap verebilir olmalı

  Türkiye'nin, Avrupa'daki geleceği 301'e bağlı

  Fransız bakandan AB üyeliğine destek

  Adana'da 4 otomobil kundaklandı

  İngiliz Üniversitesi'nden Risâle-i Nur programı

  Soğuk havalar, yüz felcine sebep olabilir

  Ladik Gölü buz tuttu

  Erkek sürücü, kadın polise itiraz etmiyor

  TÜRES afetzedeye yemek verecek

  Şeyh Şamil'in adı camide yaşayacak

  Miniklere tüketici eğitimi

  Ayakkabıda hastalık riski

  Bir asırlık Hicaz demiryolunun adı değişti, ama şanı değişmeyecek


 Son Dakika Haberleri