Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yeni süreçte sabırlı olunmalı

Son gelişmelerle PKK'nın iyice köşeye sıkıştığını belirten Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Doç. Dr. Sedat Laçiner, şehir merkezlerinde gerçekleştirdiği son saldırıların terör örgütüne verilen iç ve dış desteği daha da zayıflatacağını söyledi. Araba kundaklamanın, bombalı saldırıların örgütün askerî ve siyasî uzantılarına yönelik sempatiyi kırdığını söyleyen Laçiner, süreç içinde sabırlı olunmasını ve geçmişteki hatalara düşülmemesini istedi.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Sedat Laçiner, Türkiye'nin terörle mücadele sürecinde sabırlı olmasını, geçmişteki hatalara düşmemesi gerektiğini belirterek, "Bir bombanın patlamasıyla kimyamız bozulacaksa dengemiz kaybolacaksa terör amaçlarına ulaşır" dedi.

Gündemdeki soruları cevaplandıran USAK Başkanı Doç. Dr. Laçiner, sınır ötesi operasyonun taktiksel anlamda değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, Kuzey Irak'ta havadan yürütülen operasyonlarda elde edilen başarıyı dünyanın şaşkınlıkla izlediğini belirtti. Türkiye'nin terörle mücadelede oyuna gelmediğini anlatan Laçiner, Talabani ve Barzani'nin sınır ötesi operasyonları istismar edemediğini ifade etti. Laçiner, şu an itibariyle harekâtların farklı bir zihniyetle yapıldığına işaret ederek, diplomatik ve siyasî zeminin hazırlandığını, uluslararası desteğin temin edildiğini belirtti. PKK'nın akıllıca manevralarla bir anda çökertilebileceğine temas eden Doç. Laçiner, son operasyonların siyasî ve psikolojik tarafı olduğunu ve istenen neticeleri vereceğini dile getirdi. Laçiner, "Terör örgütünü psikolojik olarak çökertebilirseniz, halk arasındaki etkilerini, aralarındaki bağları çözerseniz sonrası kendiliğinden gelir" dedi.

Terörün en zor kısmının son kısmı olduğunu kaydeden Laçiner, "Çünkü sinir uçlarına değiyor. Türkiye, şehir merkezlerindeki eylemlere hazırlıklı olmalı ve saldırılar terör örgütünün başarısızlığı olarak algılanmalıdır. Bununla birlikte şehir merkezlerinde ek güvenlik önlemlerine başvurulmalı" diye konuştu.

TERÖRE BAKIŞ DEĞİŞTİ

Laçiner, operasyonlardaki başarılarda ABD'nin doğrudan etkisinin olup olmadığı ve iki ülke arasındaki ilişkiler bağlamında gelinen noktanın sorulması üzerine ABD'nin Irak ve Ortadoğu politikalarında PKK'ya fazla rol düşmediğini söyledi. ABD'nin Türkiye'ye terörle mücadelede verdiği desteğin altında verilen sert mesajların yanı sıra Bush'a yapılan uyarılara bağladı. Laçiner, ABD'nin siyaset değişikliğinde etkili olan sebebin Türkiye'yi kaybetme endişesi olduğunu açıkladı. Türkiye'de de teröre bakış anlamında değişimler görüldüğüne temas eden Laçiner, bir ilk olarak güvenlik güçlerinin, sivil kurumlarla uyum içerisinde çalıştığından söz etti.

"SİYASÎ PARTİLER ETKİN OLSUN"

Laçiner, 1999 yılından itibaren PKK'nın altının oyulduğunu ifade ederken, DTP'nin seçimlerde hedeflediği oyu alamamasının taban kaybının ispatı olabileceğini kaydetti. DTP'nin belediyelerde etkin olamadığının, Türkiye siyasetine dair ekonomik ve sosyal projeler koyamadığının altını çizen Laçiner, DTP'nin ümit vermediğini belirtti. Araba kundaklamanın, bombalı saldırıların örgütün askerî ve siyasî uzantılarına yönelik sempatiyi kırdığını söyleyen USAK Başkanı Laçiner, Türkiye'nin süreç içerisinde sabırlı olmasını, geçmişteki hatalara düşmemesini istedi ve ekledi: "Bir bombanın patlamasıyla kimyamız bozulacaksa dengemiz kaybolacaksa terör amaçlarına ulaşır."

AKP'nin yanı sıra CHP ve MHP'nin bölgede etkin rol oynaması gerektiğine değinen Doç. Dr. Laçiner, yöre halkının sorunlarını Ankara'ya taşıyacak siyasî oluşumlara ihtiyaç bulunduğunu kaydetti. Yöre sorunlarını Başkente taşıyan partilerin engellenmemesini isteyen Laçiner, aksi takdirde yaşanacak kutuplaşmadan PKK'nın yararlanacağını dile getirdi.

/ ANKARA

09.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Terör örgütü sonun başlangıcında

  Yeni süreçte sabırlı olunmalı

  Diyarbakır'da bir acı daha

  Bombacı yakalandı

  DTP: Elimizi taşın altına koymaya hazırız

  Şahin: 301. maddede sorun kalmadı

  MHP, 301'den vazgeçmiyor

  Toptan: Meclis'teki DTP'den şikâyetim yok

  YÖK şeffaf ve hesap verebilir olmalı

  Türkiye'nin, Avrupa'daki geleceği 301'e bağlı

  Fransız bakandan AB üyeliğine destek

  Adana'da 4 otomobil kundaklandı

  İngiliz Üniversitesi'nden Risâle-i Nur programı

  Soğuk havalar, yüz felcine sebep olabilir

  Ladik Gölü buz tuttu

  Erkek sürücü, kadın polise itiraz etmiyor

  TÜRES afetzedeye yemek verecek

  Şeyh Şamil'in adı camide yaşayacak

  Miniklere tüketici eğitimi

  Ayakkabıda hastalık riski

  Bir asırlık Hicaz demiryolunun adı değişti, ama şanı değişmeyecek


 Son Dakika Haberleri