Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Diyarbakır'da bir acı daha

Diyarbakır'daki bombalı saldırıdan sonra ağır yaralı olarak Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'ne kaldırılan Engin Taşkaya, 3 yıl önce babası Avni Taşkaya'yı kaybettiği serviste öldü. Taşkaya'nın ölümü ile Diyarbakır'daki patlamada ölü sayısı 6'ya yükseldi.

Diyarbakır'da 3 Ocak tarihinde meydana gelen patlamada ağır yaralanarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi gören dershane öğrencisi Engin Taşkaya gece vefat etti.

Taşkaya'nın babası Avni Taşkaya'nın da 3 yıl önce trafik kazası geçirdikten sonra tedavi gördüğü aynı serviste vefat ettiği öğrenildi. Cenazesi Diyarbakır'da sabahın erken saatlerinde toprağa verilen Engin Taşkaya'nın ölümüyle patlamada ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

Taşkaya'nın eğitim gördüğü Kavram Dershanesinde ise dün sabah eğitime ara verildi. Dershane yetkilileri, ''Böyle bir durumda ders yapamayız. hepimiz çok üzüntülüyüz'' dedi.

Patlamadan sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavileri sürüyor. Dicle Üniversitesi Hastanesi yetkilileri, ağır yaralanan 5 kişiden 2'sinin durumunun ciddiyetini koruduğunu söylediler.

ACI ÜSTÜNE ACI

Huzurevleri semtinde taziyeleri kabul eden amca Kadri Taşkaya, Engin'in çok iyi bir çocuk olduğunu, tek amacının üniversiteye girmek olduğunu söyledi. Babası Avni Taşkaya'nın da 3 yıl önce trafik kazası geçirdikten sonra tedavi gördüğü aynı serviste hayatını kaybettiğini belirten Taşkaya, bu yıl içinde bir oğlunu trafik kazasına kurban verdiğini, bir kardeşinin de inşaattan düşerek öldüğünü söyledi.

Taşkaya, Engin'in ölümüyle acılarının katmerleştiğini belirterek, ''Engin çok iyi, saygılı bir çocuktu. Bunu yapanların Allah cezalarını versin. Bizim ciğerimiz yandı, başkasının yanmasın. Bu kan durdurulsun. Hangi yolla olursa olsun ama bitsin. Bu acıyı Allah kimseye göstermesin. Bu dava öldürmekle bitmez. Patlamada 2 can verdik. Ferhat Mutlu da bizim akrabamızdı. Yeğenim o gün arkadaşını görmeye gitmiş'' dedi.

Oğlunu kaybetmenin acısıyla ayakta güçlükle duran ve bir yakınının evinde taziyeleri kabul eden anne Felek Taşkaya da oğlunun adının bir okula verilerek yaşatılmasını istedi. Patlamayı haber alır almaz hemen hastaneye koştuklarını ifade eden ve güçlükle sakinleştirilen anne Taşkaya, ''O gün oğlumu son kez gördüm. Onun ne suçu vardı. Öğrenciydi, dershaneye gidip geliyordu. Ne hakları vardı. Allah hakkımızı bırakmasın. Oğlumun tek amacı doktor olmaktı, ama bırakmadılar'' dedi.

/ DİYARBAKIR

09.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Terör örgütü sonun başlangıcında

  Yeni süreçte sabırlı olunmalı

  Diyarbakır'da bir acı daha

  Bombacı yakalandı

  DTP: Elimizi taşın altına koymaya hazırız

  Şahin: 301. maddede sorun kalmadı

  MHP, 301'den vazgeçmiyor

  Toptan: Meclis'teki DTP'den şikâyetim yok

  YÖK şeffaf ve hesap verebilir olmalı

  Türkiye'nin, Avrupa'daki geleceği 301'e bağlı

  Fransız bakandan AB üyeliğine destek

  Adana'da 4 otomobil kundaklandı

  İngiliz Üniversitesi'nden Risâle-i Nur programı

  Soğuk havalar, yüz felcine sebep olabilir

  Ladik Gölü buz tuttu

  Erkek sürücü, kadın polise itiraz etmiyor

  TÜRES afetzedeye yemek verecek

  Şeyh Şamil'in adı camide yaşayacak

  Miniklere tüketici eğitimi

  Ayakkabıda hastalık riski

  Bir asırlık Hicaz demiryolunun adı değişti, ama şanı değişmeyecek


 Son Dakika Haberleri