Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Bisiklette 32 yıl aradan sonra gelen başarı

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 32 yıl aradan sonra bir Türk bisikletçinin olimpiyatlarda yarışacağını söyledi.

Emin Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, Kocaeli Brisasporlu Bilal Akgül'ün 2008 Pekin Olimpiyatları'nda yarışmaya hak kazandığını belirtti. Türkiye'nin, bisiklet sporunda en son 1976 Montreal Olimpiyatları'na katıldığını ve o tarihten sonra hiç bir Türk bisikletçinin olimpiyatlarda yarışamadığını belirten Müftüoğlu, ''32 yıl aradan sonra olimpiyatlara katılmak Türkiye ve Türk bisikleti adına sevindirici ve gurur verici... Bugünü, bisiklet sporunda milat ilan etsek yanlış olmaz'' dedi.

Göreve geldiği 3 yıldan bu yana olimpiyatlara en az bir sporcu götürebilmek için yoğun mücadele verdiklerini ve bunun planlamasını yaptıklarını anlatan Müftüoğlu, planlarının gerçekleşmiş olmasının, hem kendileri, hem de Türkiye açısından sevindirici olduğunu söyledi. 2008 Pekin Olimpiyatları'na 25 ülkeden 50 dağ bisikletçisinin katılacağını ve bunun birinin de Türk olacağını vurgulayan Müftüoğlu, Bilal Akgül'ün bu başarısında, diğer sporcuların elde ettiği puanların da büyük katkısı olduğunu, sporcuların toplam puanlarının Türkiye puanına etki ettiğini, o nedenle başarıda tüm sporcuların katkısının inkar edilemeyeceğini anlattı.

09.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Holosko'da zarar ettik

  F.Bahçe Ronaldo'yu alacak güçte

  Bisiklette 32 yıl aradan sonra gelen başarı

  Futbolda yeni başkan 17-18 Ocak'ta seçilecek

  F.Bahçe Ülker, Chorale Roanne'yi ağırlıyor

  F.Bahçe bayanlarda TTT Riga ile oynuyor

  Kaleci Özden Çaykur Rizespor'la anlaştı

  Yabancı gözüyle yazılı spor basını


 Son Dakika Haberleri