Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Yabancı gözüyle yazılı spor basını

Günümüz dünyasının en hızlı ve en ucuz iletişim aracı olan internet, yazılı spor basınının pabucunu dama atacak mı? Bu sorunun cevabı Antalya'daki TSYD seminerinde arandı. Konu ile ilgili Antalya'ya davet edilen yabancı gazeteciler kendi ülkelerinden örnekler verdi, yazılı basının varlığının önümüzdeki yıllarda da devam edeceği görüşünde birleşti. Misafir meslektaşlarımızın düşünceleri şöyle oldu.

Renzo Parodi Guerin (Sportivo

Dergisi Köşe Yazarı-İtalya):

Yazılı basının geleceğini yok sayan bir kişiyi görmedim. Ama internetle birlikte işimiz çok zorlaştı. Televizyonlar keşfedildiğinde gazeteler yok oldu mu? Hayır. Gazeteler yine çıktı. Ama bu defa zor durumdayız. İnternetle rekabet etmek kolay değil. Ama gazeteler mutlaka çıkmalı. İnternetle ancak kaliteli bir gazete ile başa çıkılabilir. Artık İtalya'da daha az gazete çıkıyor. İşverenler, ekonomik sıkıntıyı gögüslemek için daha az sayıda insan çalıştırıyor. Gazeteler, kalitesini, içeriğini ve işlediği konuları eskiye oranla daha çok geliştirmeye çalışıyor. İtalya'da durum böyle.

Bary Newcombe (Spor Gazetecileri Derneği Başkanı-İngiltere):

İngiltere'de 600 gazeteci üyemiz var. Yazılı basında ben işe başladığımda bir kalem ve bir not defteri vardı. O zamandan bu zamana çok şeyler değişti. İngiltere'de elektronik teknolojiyi kullanıyoruz. Bilgisayara geçilmesiyle birlikte 1980'li yılların sonunda medyada büyük değişiklikler oldu. Eskiden bir telefonla herşeyi hallediyorduk. Şimdi internetle rekabet etmek çok zorlaştı. Buna rağmen İngiliz halkı haber alma kaynağı olarak yine yazılı spor basınından vazgeçmiyor.

David Ruiz (Marca Spor Dergisi

Uluslararası Haber Editörü-İspanya):

Spor basını açısından çok karamsar bir durum. İnternete karşı muhtevayı değiştirmeliz. Konulara değişik açılardan bakmalıyız. Bu bir savaştır ve uzun yıllar sürecektir. Bugünkü nesil haber alma kaynağı olarak interneti tercih ediyor. Çünkü çok ucuza mal oluyor. İnternetle rekabet etmek için haberlerde değişik yöntemlere gidilmeli. Örneğin bir futbolcunun sakatlığını her yönüyle ele alıyoruz. Bu sakatlığı yaşamış bir şöhretli kişi ile mesela Maradona ile örnekleyerek geniş bir haber yapıyoruz. Yine bununla ilgili futbol dışı yıldız kişilerden bu sakatlıkla ilgili yorumlar alıyoruz. Daha sonra okuyucuların eleştirilerini yayınlıyoruz. Böylece bir haberi renkli hale getirerek, dikkat çekmek istiyoruz.

Erol DOYURAN

09.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Holosko'da zarar ettik

  F.Bahçe Ronaldo'yu alacak güçte

  Bisiklette 32 yıl aradan sonra gelen başarı

  Futbolda yeni başkan 17-18 Ocak'ta seçilecek

  F.Bahçe Ülker, Chorale Roanne'yi ağırlıyor

  F.Bahçe bayanlarda TTT Riga ile oynuyor

  Kaleci Özden Çaykur Rizespor'la anlaştı

  Yabancı gözüyle yazılı spor basını


 Son Dakika Haberleri