Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Cumhurbaşkanı Gül: Siyasi çözüm mümkün değil

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütünün, Irak topraklarından Türkiye'ye sivilleri ve güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar gerçekleştirdiğini belirterek, "Böyle bir durumda 'dışarıdan gelen bir teröre karşı politik çözüm bulalım' denilebilir mi?'' dedi.

Gül, resmi ziyaret gerçekleştirdiği ABD'nin başkenti Washington'daki Woodrow Wilson adlı uluslararası düşünce kuruluşunda bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Türkiye'nin siyasi yapısı ve uluslararası toplumdaki konumu hakkında bilgi veren Gül, Cumhuriyetin ilanından sonra yaşanan modernleşme sürecini anlattı.

Gül, konuşmasında, tüm dünyayı tehdit eden terörizme karşı işbirliğinin önemini vurguladı. Türkiye'nin bölgesindeki sorunları dile getiren Gül, Türkiye'nin, bu sorunların çözümünde aktif çaba harcadığını kaydetti.

TERÖRLE MÜCADELE

Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını da cevaplayan Gül, Türkiye'nin terör örgütüyle mücadelesinde politik çözüm arayıp aramayacağına ilişkin bir soruyu şöyle cevapladı: "Türkiye ve ABD'nin terörizme karşı işbirliği yaptığı yer, merkezi yönetimin otorite sahibi olmadığı Kuzey Irak. Burada terör örgütünün kampları ve yerleşim yerleri var. Bu kamplardan, başka bir ülkeden Türkiye'ye karşı gerek siviller, gerek güvenlik güçlerine yönelik saldırı olacak. Böyle bir konuda herhangi bir politik çözüm söz konusu olabilir mi? 'Dışarıdan gelen bir teröre karşı politik çözüm bulalım' denilebilir mi? Nasıl El Kaide'nin dışarıdan saldırılarına karşı 'Burada politik çözüm bulalım' denilemezse burada da böyle bir şey söz konusu olamaz. Dolayısıyla bunu, ne bugün burada ne de önceki görüşmelerde başka ortamlarda konuşmadık, konuşmayız da.''

Türkiye'nin kendi içindeki sorunlarını çözmek için ekonomik ve sosyal çok yönlü çalışmalar yapıldığını ve bu konuların tartışıldığını belirten Gül, bunun ayrı bir konu olduğunu kaydetti.

KIBRIS MESELESİ KULLANILIYOR

Cumhurbaşkanı Gül, Kıbrıs meselesinin Türkiye'nin AB üyelik sürecini nasıl etkileyeceğine dair bir soru üzerine, Annan Planı'nın bütün dünya tarafından ve Türk tarafınca kabul görmüşken Rumlar tarafından desteklenmediğini anımsattı. Türkiye'nin AB üyelik sürecinin devam ettiğine işaret eden Gül, "Kıbrıs konusu AB ile ilişkilerde maalesef zaman zaman bahane olarak kullanılıyor. İlişkilerde Kıbrıs meselesinin kullanılmasına üzülüyoruz'' dedi.

/ WASHİNGTON

10.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran için ince mesaj

  SADECE ASKERî YÖNTEMLE OLMAZ

  Cumhurbaşkanı Gül: Siyasi çözüm mümkün değil

  Cumhurbaşkanı Gül: ABD'nin bizden bir beklentisi yok

  Soylu: Milletin değerleriyle bütünleşeceğiz

  'Süleyman'lar buluştu

  AİHM'den vicdanî red cezası

  Herkese bedava Kur'ân

  Yeni anayasa 82 Anayasasından daha geri

  Basın emekçileri hakları için direnecek

  Erzurum -30'u gördü

  Sigara yasağına jet uygulama

  Vecdi Gönül'den Hartum'a ziyaret

  Hem okuyup hem çalışıyorlar

  Engellilere netten meslekî eğitim

  Gazetecilerin çalışma şartları iyileştirilsin

  Evlilik sorunlarına terapili çözüm

  Babalar da çocuğun eğitimine katılmalı

  El ve ayak donmalarına karşı neler yapılmalı?


 Son Dakika Haberleri