Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Herkese bedava Kur'ân

Freekoran.com sitesi dünyanın her tarafına, isteyen herkese ücretsiz Kur'ân-ı Kerim gönderiyor.

Küreselleşen dünyada, internetin de keşfiyle bilgiye ulaşmak artık çok kolay hale geldi. Bu avantaj kutsal kitapların insanlara ulaşması açısından da geçerli. Geçtiğimiz günlerde Amerika'nın ünlü haber dergilerinden The Economist, dünyada Kur'ân ve İncil'e gösterilen ilgiyi sayfalarına taşıdı. Teknolojiyi çok iyi kullanan 'dindarlar'ın artık küreselleştiğine dikkat çeken dergi, her yıl milyonlarca baskı yapan iki kutsal kitap ve dinî yayınların dünyada çok büyük bir sektör haline geldiğini yazdı.

Tabiî kutsal kitapların insanlara ulaşmasını finansal bir menfaat gözetmeden yapanlar da çoğunlukta. Hıristiyanlar açısından bu işi misyoner kurumlar yürütürken, Kur'ân-ı Kerim'in de insanlara ulaştırılması için çalışan gönüllüler var. Şimdi nerede olursanız olun dünyanın her yerine ücretsiz Kur'ân-ı Kerim nüshası gönderme hizmeti sunan bir site hizmete açılmış durumda: www.freekoran.com

Bu siteye dünyanın neresinde olursanız olun müracaat edip formu doldurduğunuzda posta vasıtasıyla bir Kur'ân'ı Kerim nüshası elinize ulaştırılıyor. Sitede ad, soyad, adres, posta kodu, e-mail adresi gibi bilgilerinizi girerek, Kur'ân-ı Kerim isteğinizi bildiriyorsunuz. En kısa zamanda site yöneticileri adresinize Kur'ân-ı Kerim'i gönderiyorlar.

Özellikle gayri müslimler için tasarlanan bu sisteme ilgi de oldukça yoğun. Şu ana kadar dünyanın dört bir yanından tam 23 bin 750 Kur'ân-ı Kerim siparişi teslim edilmiş. Hem de tek kuruş ücret alınmadan.

Ancak bunun için mutlaka gayri müslim olmanız gerekiyor. Sitede Kur'ân talep formunun hemen altında "Bu ücretsiz servis sadece gayri müslimler içindir. Eğer Müslüman iseniz lütfen en yakınınızdaki bir camiye gidip bir adet Kur'ân'ı Kerim isteyiniz" notu yer alıyor. Ayrıca herkesten sadece bir adet Kur'ân isteğinde bulunması rica ediliyor. Tabii ki Müslüman olmanıza rağmen eğer Kur'ân'ı Kerim ihtiyacınız varsa siz de bir adet isteyebiliyorsunuz.

Evinize kadar Kur'ân-ı Kerim'inizi ulaştıran site ekibinin sizden tek isteği var, o da dualarınızda kendilerini de anmanız. Sitenin ana sayfasında şu ifadeler yer alıyor: "Maşallah, kısa bir zamanda dünya genelinde tam 23.750 kişiye ücretsiz Kur'ân-ı Kerim ulaştırdık. Lütfen bu siteyi hazırlayan ve ayakta durmasını sağlayan Freekoran.com ekibine siz de dualarınızda yer veriniz".

Resmi olarak belirtilmese de sitenin ABD'nin Texas eyaletinde hizmet veren Houston İslâm Topluluğu tarafından desteklendiği tahmin ediliyor.

Umut YAVUZ

10.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran için ince mesaj

  SADECE ASKERî YÖNTEMLE OLMAZ

  Cumhurbaşkanı Gül: Siyasi çözüm mümkün değil

  Cumhurbaşkanı Gül: ABD'nin bizden bir beklentisi yok

  Soylu: Milletin değerleriyle bütünleşeceğiz

  'Süleyman'lar buluştu

  AİHM'den vicdanî red cezası

  Herkese bedava Kur'ân

  Yeni anayasa 82 Anayasasından daha geri

  Basın emekçileri hakları için direnecek

  Erzurum -30'u gördü

  Sigara yasağına jet uygulama

  Vecdi Gönül'den Hartum'a ziyaret

  Hem okuyup hem çalışıyorlar

  Engellilere netten meslekî eğitim

  Gazetecilerin çalışma şartları iyileştirilsin

  Evlilik sorunlarına terapili çözüm

  Babalar da çocuğun eğitimine katılmalı

  El ve ayak donmalarına karşı neler yapılmalı?


 Son Dakika Haberleri