Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Unakıtan: Leasing vergisinde geri adım yok

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, leasing sektöründe verginin yüzde 1'den yüzde 18'e kadar çıkarılmasında geri adım atmamın mümkün olmadığını söyledi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nde (MÜSİAD) katıldığı toplantıda konuşma yapan Maliye Bakanı, leasingde kazanılmış hakların yok sayılamayacağını ve geriye dönük uygulamaların da olmayacağını kaydetti.

Vergilerin düşürüleceğini ama her sektörde eşit miktarda olacağı müjdesini veren Unakıtan "Yeni dönemde vergideki ayrıcalıklar son bulacak, bunu herkes böyle bilsin" diye konuştu.

Unakıtan, 2004 yılında bütçeden AR-GE'ye 500 milyon YTL ayırırken, şimdi 1,5 milyar YTL ayırdıklarını, bir çok projeyi sıfırdan teşvik ettiklerini, parasını bizzat ödediklerin, bunlara devam edeceklerini, AR-GE harcamalarında GSMH'nın yüzde 2'sine kadar çıkacaklarını anlattı.

Çin'in bütün dünya pazarlarına ucuz işçi sunduğunu, herkesin de oraya ''harıl harıl'' gittiğini ifade eden Unakıtan konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Biliyorsunuz Çinliler komünist. O komünistler bir özelleştirme yapıyorlar aklınız durur. Bana Güler Sabancı anlattı; demişler ki (Bak burada ne kadar istersen işaret et orayı sana vereceğiz). Bizim komünistler bana hala ne özelleştirme yapıyorsunuz diye soruyorlar.

Türkiye'nin rekabet gücünün artırılabilmesi için özelleştirme yapmak şarttır. Bunun başka yolu yoktur.''

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat da leasing konusundaki yeni uygulamadan memnun olduklarını kaydederek, ''Karar doğru ama geçmişe yönelik işlemlere uygulanmamalı. Geçmişte yapılan anlaşmalardan bugün vergi almak birçok arkadaşımızı iflasa sürükler'' diye konuştu.

YARIŞMA BİRİNCİLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

Üniversite öğrencilerini teknoloji alanında yeni projeler geliştirmek konusunda teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya 246 proje katıldı.

Yarışmada 5 proje ödüle layık görülürken, ödüle layık görülen proje sahiplerine KOSGEB, şirket kurma imkanı sağlanacak.

''Mobil cihazlardan mevcut iş uygulamalarına yeni bir geçit: Business2mobile'' projesiyle birincilik ödülünü alan Engin Deveci ve eşi

Hepşen Deveci, 20 bin YTL'lik çeklerini Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın elinden aldı.

Yarışmada, ikinciliği ''Trafik Görüntülerinden Trafik Parametrelerinin çıkarımı'' projesiyle Muhammet Balcılar alırken, üçüncülüğe ''PARE.NeT'' adlı projeyle Murat Bilici, Can Kayacan, Erman Oral layık görüldü. Teşvik ödülüne Php güvenlik makinesi projesiyle Ramazan Bellek, jüri özel ödülünü ''ileri güvenlik işlem sistemi'' projesiyle Sinan İşlekdemir kazandı. Çağlayan: "leasing sistemi dejenere edildi" İstanbul Ticaret Odası Meclis toplantısı çıkışında konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da, leasingteki KDV artışına ilişkin değerlendirme yaparken, leasing sisteminin dejenere edildiğini belirtti. Çağlayan, "Bu bir sonuçtur. Sonucu doğuran sebepler ortadadır. Amacından dışarı çıkarılmıştır" dedi. Çağlayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile görüşeceğini dile getirerek, "Leasing konusunda vergilerin oransal boyutu tabi ki geçmişe dönük bir şey söz konusu olamaz. Geçmişe ilgili yapılmış olanların mağdur edilmesi söz konusu olamaz" diye konuştu.

Ümit Kızıltepe / İSTANBUL

11.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kart borçları 13 kat artı

  Reformların devam etmemesi risk

  Unakıtan: Leasing vergisinde geri adım yok

  Enerjide, yerli kaynaklar kullanılmalıdır

  Erdoğan: İran vanayı açacak

  Yıldız Holding, bilişim şirketlerini birleştirdi


 Son Dakika Haberleri