Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yıldız Holding, bilişim şirketlerini birleştirdi

Yıldız Holding, Bilişim ve Ambalaj Grupları Başkanı Cahit Paksoy, bilişim alanında faaliyet gösteren şirketlerini ''Yıldız Bilişim Grubu'' çatısı altında topladıklarını söyledi.

Yıldız Holding'in bilişimdeki yeniden yapılanma sürecini anlatan Cahit Paksoy, daha önce bağımsız olarak faaliyet gösteren 13 bilişim şirketini, grup içi birleşmelerle 5 ana şirket çatısı altında topladıklarını vurguladı. Paksoy bu şirketlerin; Mersa Sistem, Datateknik, Hızlı Sistem, Medyasoft ve Global İletişim şirketlerinden oluştuğunu söyledi.

Birleşmenin oluşturacağı sinerji ile agresif, sürekli ve kârlı büyüme hedeflediklerini kayden Paksoy, ''Bu grup şirketlerimiz 5 yıl içinde kendi alanlarındaki en iyi şirketler olacaklar. 2008 hedefini 1 milyar YTL dediler. Ama ben 1 milyar dolar diye bastırıyorum'' şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Paksoy, Grup şirketlerinin devlet ihalelerinden 2007'de ne kadar pay aldığına ilişkin bir soru üzerine Paksoy, ''Bilişim grubu şirketlerinin kamu ihalelerinden aldığı pay yüzde 13 civarında, grupla çalışma oranı da yüzde 3-4'ü geçmez'' dedi.

''Neden Ülker ismi aşağı, Yıldız Holding ismi yukarı çekiliyor?'' sorusuna da Paksoy, ''Bu boyumu aşan bir soru, ama mevcut durum bu. Ülker marka haline gelmiş ama her şeyin sahibi Yıldız Holding. Bu konuyu günün birinde daha anlaşılır hale getireceğiz'' karşılığını verdi.

Yeni Asya / İSTANBUL

11.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kart borçları 13 kat artı

  Reformların devam etmemesi risk

  Unakıtan: Leasing vergisinde geri adım yok

  Enerjide, yerli kaynaklar kullanılmalıdır

  Erdoğan: İran vanayı açacak

  Yıldız Holding, bilişim şirketlerini birleştirdi


 Son Dakika Haberleri