Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Sivasspor'un verdiği mesaj

Türk futbolu dört büyüklerin lider olmasına, bol gol atmasına, içerde-dışarıda galip gelmesine, medyada sayfaları olmasına alışıktır. Anadolu'dan Trabzonspor dışında ne zaman başka bir takım büyükleri zorlarsa o zaman gündeme gelir. Gazeteler, televizyonlar bırakın ilk dörde girmeyi lider olmadan o Anadolu takımından bahsetmez.

Sporun sadece yarışmak ve kazanmak olmadığını bilen spor gazetecileri Anadolu'nun yükselişini her daim görüyor. Gören gözler görüyor. Bakıp da görmeyenlerin gözleri ne kadar açık olsa da sonuç değişmiyor.

Sivasspor gerçeğinden bahsediyorum. Sezon başında herkesin burun kıvırdığı Sivasspor, Türk futbol tarihinde Anadolu takımları içinde birinci ligin ilk yarısını lider bitirmeyi başaran üçüncü takım oldu. Yani, Altay ve Kocaelispor'dan sonra 1. Ligin ilk yarısını lider bitiren üçüncü Anadolu takımı. Trabzonspor, daha önce yedi kez lider bitirdiği ligin ilk yarılarının sonunda altı kez şampiyon olmuştu. Altay ve Kocaelispor ilk yarılarını lider bitirdiği sezonlarda mutlu sona ulaşamadı. Zaten ligimizden de dört şampiyon dışında başka şampiyon çıkmadı. Şimdi sıra Sivasspor'da. Ligin ilk devresinde içerdeki tüm maçlarını kazanarak bitirdi ki, bu sezon bu başarıyı hiçbir kulüp elde edemedi. Sivasspor deplasmandan da başarılı sonuçlarla döndü. Mehmet Yıldız, Muhammed Hanefi, Abdurrahman Dereli ve Balili gibi yıldız oyuncularıyla adından en fazla söz ettiren takım oldu. Belki oyuncularının her biri yıldız adayı bile değildi, ama yıldız olmadan da, komutan olmadan da maçların kazanılabileceğini cümle âleme gösterdi.

Komutan demişken, aslında takımın komutanı eski bir askerdi. Daha doğrusu asker selamıyla akıllarda kalan Bülent Uygun'du. Futbolu henüz bitirmenin verdiği heyecanla, teknik direktörlük elbisesini giydi. Önce, Lorant ardından da Carol Pecze ile çalıştı. Onlara yardımcılık yaptı ama sonunda iş başa düştü. Yani iş asker Bülent'e düştü. O da iki yabancı hocanın veremediği her şeyi Sivasspor'a verdi. Sivasspor'un ligin ilk yarısında lider olması kesinlikle tesadüfi değil. Bunun belirtileri geçen senenin ikinci yarısından beri vardı. O zaman takımın başına geçen Bülent hoca, bu sene ürün topluyor diyebiliriz. Diri, çok koşan, oyun bozan, istediği an hızla atağa çıkabilen ve beş ataktan birini gol yapıp dönen bir takım oluşturan Bülent hoca için asıl iş bundan sonra başlıyor.

Onun yükünün çok daha arttığını söyleyebiliriz. Çünkü, ligin ikinci yarısı daha çetin geçecek. Sivasspor'un oyuncu kadrosu hem stres yoğunluğu, hem de fizikî yorgunluğa ne kadar dayanabilecek? Ancak görünen, Bülent hoca ile öyle büyük konuşmadan iyi gittikleri. Bülent Uygun, 'Sivasspor'un şampiyonluğunun hayal' olduğunu ifade ediyor. Akıllı davranıyor ve daha önce oyuncuyken Kocaelispor'da yaşadığı stresi, bu kez hoca olarak oyuncularına yaşatmak istemiyor.

Her şey ligin ikinci yarısında belli olacak. Hem süper lig, hem de Türkiye kupasında çetin maçlar bizi bekliyor. Bir de Avrupa Futbol Şampiyonası var ki, eğer Sivasspor böyle giderse en azından iki oyuncu millî takım kadrosuna girer.

Kadir BIYIKLI

12.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kırkpınar'a sponsor yok

  Anelka dünyanın en pahalı yıldızı

  Deportivo'da Kezman sesleri

  Ç. Rize-G.Saray

  17 Ocak'taki seçime FIFA 'olur' dedi

  Spor Bakanı ders verecek

  Sivasspor'un verdiği mesaj


 Son Dakika Haberleri