Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail'in Kudüs'te inşaat inadı

İsrail Konut Bakanı Ze'ev Boim, Kudüs'te tartışmalı bölgelerde konut inşaat faaliyetlerini durdurmayacaklarını söyledi. Boim, bu konudaki tavırlarını ABD'ye açıkça dile getirdiklerini de belirtti.

Ze'ev Boim (Kadima), Kudüs Belediyesinin düzenlediği bir toplantıda, belediye sınırlarının bulunduğunu, bunun da kendilerine inşaat hakkı verdiğini belirterek, "Bunu böyle söylemezsek halıyı kendi altımızdan çekiyor ve Ramot Eşkol'den Gilo'ya kadar, (Ramot Eşkol ve Gilo, Doğu Kudüs'teki Yahudi mahalleleri) kesin bölgelere de soru işaretleri koyuyoruz demektir. Bu kabul edilemez" dedi.

Boim, bu konudaki tavırlarını ABD'ye açıkça dile getirdiklerini de belirtti; Amerika'nın Kudüs'le ilgili tutumunun da yeni olmadığını bildiren Boim, ilk Başbakan David Ben Gurion'dan bu yana aynı olduğunu söyledi.

Ze'ev Boim, Beytüllahim yakınlarındaki Har Homa'nın (Ebu Gneym Tepesi) yapılacak inşaatlarla ilgili ihalenin açıklanmasından sonra, İsrail'deki ABD Büyükelçisinin talebi üzerine kendisiyle karşı karşıya geldiğini ve Har Homa'da planlanan inşaatla ilgili haritayı önüne koyduğunu da belirterek, şöyle dedi: "11-12 yıl önce başlayan planlama aşamalarını kendisine gösterdim. Konu, hassas bir dönemde kamuoyuna açıklandı, Yaygara kopartma ihtiyacında olduğumuzu da söylemiyorum. Ama bu, inşaatı durduracağımız anlamına da gelmiyor."

İsrail Konut Bakanı Ze'ev Boim, İsrail-Filistin çatışmasının sonlandırılması amacıyla görüşmelerin bir parçası olarak, Doğu Kudüs'teki bazı mahallelerin Filistin Devleti'ne bırakılabileceği görüşlerini aylar önce ortaya atan Başbakan Yardımcısı Haim Ramon'u da sert sözlerle eleştirdi, "Başkentimiz olan kenti bölmek ve egemenliği paylaşmak imkânsız" diye konuştu.

/ KUDÜS

15.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Peygambere hakarete soruşturma

  İsrail'in Kudüs'te inşaat inadı

  Dayatma demokrasi Afrika'ya uymuyor

  AB'de Schengen rahatsızlığı

  İran: Bush'un çabası beyhude

  Guantanamo kapatılmalı

  Kosova bağımsızlıkta kararlı

  Pakistan'da kanlı gün

  "Müşerref Pakistan'ı kan gölüne çevirdi"


 Son Dakika Haberleri