Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

AB'de Schengen rahatsızlığı

Schengen serbest dolaşım alanının 9 yeni ülkenin katılımıyla geçen yıl sonunda genişletilmesinin ardından AB'ye kaçak olarak giren yabancı sayısında büyük artış kaydedildiği bildirildi.

Lüksemburg'un Schengen kasabasında 1985 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde belirlenen serbest dolaşım alanında Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, İspanya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, İsveç, Norveç ve İzlanda bulunuyordu.

AB Konseyi kararıyla 21 Aralık 2007'den itibaren Schengen alanına Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Slovenya, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti katıldı.

Bulgaristan, Kıbrıs Rum kesimi ve Romanya'nın da "gelecek yıllarda" Schengen kapsamına girmelerinin öngörüldüğü belirtildi. İç sınır kontrolleri kaldırılan Schengen ülkelerinden birinden vize alan yabancılar bu vizeyle bütün serbest dolaşım alanına girebiliyor.

Schengen alanının genişletilmesinin ardından, "kötümserlerin haklı olduğunu gösteren veriler" basına aktarılıyor. Yetkililer, son 3 haftada, Almanya ve Avusturya sınırlarında yapılan kontrollerde, AB'ye girmek isteyen yüzlerce yabancının yakalandığını, bunların çoğunluğunun Çeçen olduğunu bildiriyor. Schengen alanının genişletilmesinin ardından ortaya çıkan, ilk aşamada kötümserleri haklı çıkaran tablo, özellikle Almanya ve Avusturya'da hararetli siyasî tartışmalara sebep oluyor.

/ BRÜKSEL

15.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Peygambere hakarete soruşturma

  İsrail'in Kudüs'te inşaat inadı

  Dayatma demokrasi Afrika'ya uymuyor

  AB'de Schengen rahatsızlığı

  İran: Bush'un çabası beyhude

  Guantanamo kapatılmalı

  Kosova bağımsızlıkta kararlı

  Pakistan'da kanlı gün

  "Müşerref Pakistan'ı kan gölüne çevirdi"


 Son Dakika Haberleri