Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kosova bağımsızlıkta kararlı

Kosova'nın yeni Başbakanı Haşim Taçi, Kosova'nın bağımsızlığı konusunda herkesin fikirbirliği içinde bulunduğunu ve bağımsızlığın ilanına hazır olduklarını bildirdi.

BM Kosova Geçici Misyon (UNMİK) Şefi Joachim Rücker ve yeni atanan yardımcısı Larry Rosin ile bir araya gelen Taçi, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, bütün yurttaşların eşit haklara sahip olacakları çağdaş bir devlet inşa etmeye hazır olan Kosova kurumlarının, bağımsızlık ilânında gecikmeyeceğini söyledi.

Taçi, "Yapacağımız çok iş var. Zaman çabuk geçiyor. Karar günü ise yaklaşıyor. Bu yüzden yükümlülüklerimizi yerine getirmeliyiz" diye konuştu. Taçi, Rücker ve Rosin'in, Kosova'nın statüsünün belirlenmesi sorununun çözülmesi ve diğer konularda destek sözü verdiklerini de ifade etti. Öte yandan Taçi, Mitroviça'nın Çabır köyüne yaptığı ziyaret sırasında, hükümetinde Kosova'nın "kuzey" veya "güney bölümleri" şeklindeki bir anlayışa yer olmadığını, Kosova'nın bütün olarak var olduğunu ve bu konuda uluslararası topluluğun da desteğinin bulunduğunu söyledi.

/ PRİŞTİNE

15.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Peygambere hakarete soruşturma

  İsrail'in Kudüs'te inşaat inadı

  Dayatma demokrasi Afrika'ya uymuyor

  AB'de Schengen rahatsızlığı

  İran: Bush'un çabası beyhude

  Guantanamo kapatılmalı

  Kosova bağımsızlıkta kararlı

  Pakistan'da kanlı gün

  "Müşerref Pakistan'ı kan gölüne çevirdi"


 Son Dakika Haberleri