Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İran gazı gelmedi

Türkiye'ye verilen İran doğal gazının tamamen kesilmesinin ardından, yapılan görüşmeler çerçevesinde dün doğal gaz akışının yeniden başlaması beklenirken, ''Aşırı soğukların devam ettiğini'' gerekçe gösteren İran tarafı gaz akışına başlayamadı.

Diğer taraftan alınan tedbirler kapsamında Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan üzerinden gelen 'Batı hattından' alınan ve en son 36,5 milyon metre küpten, 39 milyon metre küpe artırılan doğal gaz miktarı, 42 milyon metre küp seviyesine kadar çıkarıldı.

Mevcut şartlar ayrıca Rusya'dan Mavi Akım hattından 36-38 milyon metre küp, Azerbaycan'dan 14 milyon metre küp günlük doğal gaz akışı sağlanıyor. Öte yandan sisteme ilâve sağlamak amacıyla spot piyasadan LNG tedarik ediliyor. Enerji Bakanlığı yetkilileri, İran ulusal gaz şirketi sözcüsünün yaptığı açıklama ve soğuk hava şartlarının devam etmesi sebebiyle bugün de İran'dan doğal gaz akışının yeniden başlamasının beklenmediğini, ancak alınan tedbirlerle şu an için herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını ifade ettiler.

/ ANKARA

15.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran gazı gelmedi

  2002 sonunda 8.9 milyar dolardı

  Maliye 'nasıl' diye soracak

  En büyük yatırım fonundan pay arayışı

  Fakire bedava elektriğe tepki

  Online banka şifresini çalan virüse dikkat

  Afrika'nın mobilyası da İstikbal'den

  Türkiye Finans'a uluslararası ödül

  Altının onsu 900 doları da geçti


 Son Dakika Haberleri