Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

En büyük yatırım fonundan pay arayışı

Türkiye, Suudi Arabistan'ın kuracağı ve dünyanın en büyük kamu sermayeli 'yatırım fonu' olarak değerlendirilen, 900 milyar doların üstünde olacağı tahmin edilen yatırım fonundan pay arıyor.

Dün Dubai'ye giden Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in başkanlığında ekonomi ve özelleştirme yetkilileri bugün başlayan Körfez Yatırım Konferansına katılacak. İki gün sürecek Körfez Yatırım Konferansında, Suudi Arabistan'ın kuracağı dev yatırım fonu, Türkiye'de geniş kapsamlı yatırımlara dâvet edilecek.

Yetkililer, başta Suudi Arabistan Yatırım Fonu olmak üzere, diğer büyük Körfez sermayesini, Türkiye'deki yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik önlemlerle, özellikle bu yıl yıl hız kazandıracak olan özelleştirme projeleri konusunda brifing vererek, bu projelere dâvette bulunacaklar. Bu arada körfez yatırım fonlarının, enerji, telekomünikasyon, perakende ve lojistik sektörlere yatırım ve iştirak açısından yakı baktıkları belirtiliyor.

Varlığa Dayalı Menkul Kıymet İhracı (Sukuk İcara) konusunun da cazip ortak yatırım imkanları arasında yer aldığı ifade ediliyor. Yetkililer, daha önce yapılan hesaplamalara göre, Suudi Arabistan'ın kuracağı dev fon hariç,Türkiye'nin, körfez ülkelerinden yıllık en az 10 milyar dolar sermaye çekebileceğini vurguluyorlar.

Dünyanın en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan kuracağı yatırım fonu, büyüklük bakımından Abu Dabi'nin, 900 milyar doların altındaki fonunu geride bırakarak bu yıl, 1 trilyon dolara ulaşacağı ve alanında bir numara olacağı belirtiliyor.

/ ANKARA

15.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran gazı gelmedi

  2002 sonunda 8.9 milyar dolardı

  Maliye 'nasıl' diye soracak

  En büyük yatırım fonundan pay arayışı

  Fakire bedava elektriğe tepki

  Online banka şifresini çalan virüse dikkat

  Afrika'nın mobilyası da İstikbal'den

  Türkiye Finans'a uluslararası ödül

  Altının onsu 900 doları da geçti


 Son Dakika Haberleri